Mattias Gijsbertsen en Freek Reijmerink aan de slag bij Berenschot

11 oktober 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Organisatieadviesbureau Berenschot heeft het team Sociaal Domein versterkt met twee adviseurs: Mattias Gijsbertsen en Freek Reijmerink.

Mattias Gijsbertsen begint per 1 november als senior managing consultant. Hij brengt meer dan twaalf jaar ervaring binnen het publieke domein met zich mee naar Berenschot.

De afgelopen twee jaar was hij als directeur van het nationaal programma ‘Geweld hoort nergens thuis’ bij de Ministeries van VWS en JenV en de VNG verantwoordelijk voor een landelijke aanpak tegen huiselijk geweld en kindermishandeling.

Mattias Gijsbertsen en Freek Reijmerink aan de slag bij Berenschot

Daarvoor was Gijsbertsen actief als wethouder en locoburgemeester in de gemeente Groningen. Hier was hij portefeuillehouder van complexe dossiers op het gebied van onder meer jeugdzorg, armoedebestrijding, volksgezondheid en zorg & veiligheid. Tevens was Gijsbertsen voorzitter van de sociale pijler van het grotestedennetwerk G40 en bekleedde hij verschillende rollen bij de VNG.

“Mattias heeft veel politieke en bestuurlijke ervaring in het sociaal domein op zowel lokaal, regionaal als landelijk niveau en beschikt over een groot netwerk”, aldus Wouter Poels, teamlead Sociaal Domein bij Berenschot. “Hij kent de complexiteit binnen de jeugdzorg, armoedebestrijding, zorg en veiligheid. Ik ben ervan overtuigd dat hij een waardevolle bijdrage kan leveren aan de bestuurlijke vraagstukken van onze opdrachtgevers.” 

Freek Reijmerink is medio september in dienst getreden als senior consultant. Hij is van oorsprong jurist en werkte hiervoor als advocaat bij Van Benthem & Keulen en als adviseur bij gemeentespecialist Nautus, waar hij zich richtte op sociaal domein-vraagstukken.

Bij Berenschot gaat Reijmerink zich in het bijzonder toeleggen op (juridische) vraagstukken binnen het sociaal domein. Daarnaast is hij (sinds 2014) gemeenteraadslid in Hilversum, waar hij momenteel verantwoordelijk is voor de portefeuille sociaal domein. 

“Freek combineert juridische en inhoudelijke kennis van de werking van de verschillende wetten binnen het sociaal domein”, laat Poels weten. “Daarnaast kent hij het speelveld. De afgelopen jaren heeft hij in complexe trajecten aangetoond rekening te houden met de verschillende belangen van alle relevante stakeholders.”