Boer & Croon begeleidt deal elektronicaketen aan B&S

28 juni 2012 Consultancy.nl

Boer & Croon Corporate Finance heeft Koninklijke Capi-Lux geadviseerd tijdens de verkoop van de taxfreeelektronicaketen aan B&S International. Koninklijke Capi-Lux wordt een zelfstandige divisie binnen B&S International en ook het huidige management wordt gehandhaafd. De transactie behoeft nog instemming van de NMA, verwachting is dat het in augustus/september volledig rond zal zijn.

B&S International is een bedrijf dat onder meer in dranken, luxe-artikelen en taxfreeproducten handelt. Het bedrijf, dat eigendom is van miljonair Willem Blijdorp, heeft taxfreewinkels op de luchthavens van onder andere Eindhoven, Maastricht en enkele buitenlandse locaties. Koninklijke Capi-Lux is een familiebedrijf actief op het gebied van airport retail en exploiteert op luchthavens in Europa (Oslo, Johannesburg, Frankfurt en München) en Afrika (Kaapstad) diverse elektronica winkels, waaronder alle winkels op Schiphol.

Lange relatie met Boer & Croon
Boer & Croon heeft Koninklijke Capi-Lux de afgelopen twee decennia veelvuldig bijgestaan als corporate finance adviseur, o.a. bij de verkoop van de oorspronkelijke fotografie en retail activiteiten van het bedrijf, alsook bij de aankoop van Tracks & Take-off Multitronics van Michael van Praag in 2005.

Nieuws