Aeternus organiseert Private Equity & M&A-congres voor investeerders

09 juni 2022 Consultancy.nl 2 min. leestijd

Op 4 juli organiseert Aeternus het Private Equity & M&A Jaarcongres, een event voor professionals werkzaam in de wereld van private equity.

Door de Covid-19-pandemie is het alweer ruim drie jaar geleden dat Aeternus de vorige (en eerste) editie van zijn Private Equity & M&A Jaarcongres organiseerde. Toen ging de discussie vooral over de sterke opkomst van private equity als alternatief voor strategische deals. En over hoe de private equity-markt steeds volwassener is geworden.

Inmiddels zijn we aanbeland in 2022 en heeft de markt zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld – 2021 was zelfs een absoluut recordjaar voor investeerders wereldwijd.

Aeternus organiseert Private Equity & M&A congres voor investeerders

2022 is voor dealmakers echter een jaar van een geheel ander kaliber, met tal van hobbels. Te denken valt onder meer aan de huidige geopolitieke onrust (vooral door de Rusland-Oekraïne oorlog), druk op de supply chains, hoge inflatie en economische onzekerheid – allemaal factoren die invloed hebben op de (ver)koopbereidheid van ondernemers en investeerders.

Sprekers

De meest spraakmakende spreker tijdens de aankomende tweede editie van het event is Roland Kahn, een investeerder en ondernemer die vooral bekend is geworden als de man achter het CoolCat-imperium. Op het hoogtepunt in 2016 had het concern ongeveer 600 winkels en een personeelsbestand van 6.000 medewerkers.

Tijdens het private equity-evenement zal Kahn, die de afgelopen jaren vooral actief was als investeerder, enkele lessen en tips uit zijn loopbaan delen met de bezoekers.

Ook de twee managing partners van Aeternus leveren een bijdrage aan het evenement. Peter Joosten gaat in op ontwikkelingen in de fusie en overname- en private equity-markt, terwijl Jacques Jetten zal inzoomen op de private equity-database die Aeternus onlangs heeft gelanceerd.

Verder vindt een rondetafelsessie plaats waarin verschillende stellingen aan bod zullen komen en is er naast een walking dinner ook een afsluitende netwerkborrel.

Het Private Equity & M&A Jaarcongres vindt op 4 juli aanstaande van 15:00 tot 21:00 uur plaats in Strandzuid in Amsterdam.