Ervaren adviseurs Maarten Altena en Martijn Phessas versterken Möbius

01 december 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Möbius heeft twee doorgewinterde professionals aan boord gehaald: Maarten Altena en Martijn Phessas zijn beiden gestart in de rol van Senior Management Consultant.

Maarten Altena is een strategisch senior management consultant en projectmanager met bijna twintig jaar ervaring binnen de publieke en private sector, opgedaan in zowel de Verenigde Staten als in ons land.

In zijn vroege loopbaan was hij in de Verenigde Staten jarenlang actief als programmamanager in het sociale domein. Terug in Nederland was hij zo’n acht jaar actief binnen het onderwijsdomein en startte hij in 2012 vervolgens zijn eigen adviesbureau, gericht op migratie- en transitievraagstukken van expats en buitenlandse bedrijven die zich in Nederland willen vestigen.

Maarten Altena en Martijn Phessas - Möbius

De dienstverlening van zijn bureau richtte zich daarnaast op het ontwikkelen van menselijk kapitaal, business change management en digitale strategieën. Dat deed hij voor opdrachtgevers in de juridische, financiële en publieke sector en het mkb (startups en scale-ups).

Altena geldt als een expert in strategische en operationele business- en organisatieprocessen voor het mkb-segment, maar eveneens voor wereldwijde concerns en internationale organisaties. Fusie- en overnametrajecten met een focus op organisatie- en cultuurverandering vormen een specialisme van de ervaren adviseur.

“Met het vitale team van Möbius zie ik groot groeipotentieel om zowel internationale bedrijven in Nederland, alsmede bedrijven die juist hun vleugels in Europa willen uitslaan te begeleiden in verandering, versterking van hun marktpositie of verduurzaming”, laat Altena weten in reactie op zijn aanstelling.

Martijn Phessas is een zeer ervaren professional “die graag vanuit de inhoud de business meer vorm en body geeft”, aldus Möbius over zijn kersverse managing consultant. Phessas heeft in zijn carrière uitgebreide ervaring opgedaan in sales, recruitment, management consultancy en big data/business intelligence bij de (semi-)overheid en het bedrijfsleven. Hij is een expert op het gebied van onder meer digitale strategie, data en gegevensmanagement.

Ook Phessas is verheugd over zijn nieuwe rol bij Möbius: “Ik zie het als mijn missie om de digitale transitie binnen verschillende soorten organisaties tot een gaaf proces te maken. Het moet bruisen van energie en nieuwe mogelijkheden die hen verder helpen.”

De laatste tien jaar werkte Phessas voor Pepper Interim, van waaruit hij zich in rollen als senior salesmanager, consultant en interim-manager vooral heeft ingezet voor startups – in het bijzonder om hen te helpen de stap naar scale-up te maken. Hij heeft daarnaast als interim-manager ruime ervaring in het opnieuw positioneren van bestaande afdelingen.

De afgelopen anderhalf jaar zette hij zich als senior commercieel manager in voor adviesbureau BMC. In die rol was Phessas commercieel en leidinggevend medeverantwoordelijk voor 65 consultants op verschillende vakgebieden, waaronder privacy & security, gegevensmanagement, ICT, data en burgerzaken. Eerder in zijn loopbaan (tot 2012) was hij ook reeds werkzaam voor het adviesbureau, toen als marktgroepmanager.

Professioneel en betrokken

De twee ervaren adviseurs voelen zich kort na hun start bij Möbius al helemaal op hun plek binnen het team. “Zonder uitzondering zijn het geweldig capabele en vooral ook vriendelijke collega’s om mee samen te werken”, geeft Altena aan.

“Möbius is een high-end consultancybureau met het hart op de goede plek. Professioneel en betrokken bij elkaar. Starten bij Möbius voelt als een warm bad”, voegt Phessas toe.

Met ruim 100 consultants voert Möbius (opgericht in 1997) projecten uit in de overheidssector, industriële sector, gezondheidszorg en service-omgeving, gericht op strategische momenten voor organisaties. Het bureau is actief vanuit kantoren in Utrecht, Brussel en Sint-Martens-Latem (België) en Parijs (Frankrijk).