Frisse Blikken lanceert nieuwe propositie gericht op publieke sector

24 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Talentontwikkelaar Frisse Blikken heeft zijn expertise binnen de publieke sector gebundeld in een nieuwe praktijk: Fris Publiek.

Al jaren zijn de Frisse Blikkers (zoals de trainees van het bedrijf intern worden genoemd) actief voor instellingen binnen het publieke domein, van ministeries tot lokale gemeenten. “Juist doordat Frisse Blikkers al rondlopen binnen veel publieke organisaties, hebben we goed zicht op de vragen die spelen”, legt Mathijs van Duurling uit, co-directeur van Frisse Blikken.

Met de oprichting van de nieuwe tak wil de talentopleider “inzetten op groei” in de overheidsmarkt. “We zien kansen om onze aanpak nog meer op maat te maken voor de dynamiek van de publieke sector. Binnen Fris Publiek kunnen we onze nieuwe propositie methodisch doorontwikkelen.”

Frisse Blikken lanceert nieuwe propositie gericht op publieke sector

Niet alleen de sterke groei vormde aanleiding voor het nieuwe initiatief. Steeds meer merkte Van Duurling dat de nieuwe Frisse Blikkers van het bedrijf ook willen bijdragen aan maatschappelijk impact. Het past helemaal in de tijdgeest van onze huidige maatschappij – jonge net afgestudeerde academici willen werken aan oplossingen voor grote vraagstukken van deze tijd, zoals de energietransitie, huisvesting, een divers en inclusieve overheid, om er enkele te noemen.

“We zagen een intrinsieke drive vanuit onze Frisse Blikkers om nog meer maatschappelijke impact te maken. En zo is Fris Publiek geboren”, legt Van Duurling uit.

Vliegende start

De nieuwe praktijk heeft een vliegende start gemaakt en werkt onder andere al voor het ministerie van VWS en de gemeente Den Haag. Aan het roer staat Imke Verburg, die zich bij het bureau aansloot (ze heeft een lange staat van dienst binnen de publieke sector) om de nieuwe propositie vorm te geven en uit te bouwen.

Verburg: “Wij denken dat veel venijnige maatschappelijke vraagstukken van deze tijd vaak voortvloeien uit spanningen tussen generaties. Denk bijvoorbeeld aan de woningmarkt, zorg en onderwijs, maar ook de coronamaatregelen. Dit vraagt om een nieuwe aanpak. We laten onze ondernemende professionals van de nieuwe generatie samenwerken met partnerorganisaties, professionals en natuurlijk de mensen voor wie de oplossingen bedacht worden.”

“Met hun wetenschappelijke achtergrond en aanstekelijke gedrevenheid beschikken zij over de kwaliteit om goede ideeën niet alleen op papier te zetten, maar oplossingen ook daadwerkelijk te realiseren. Een waardevolle aanvulling op de kennis en kunde van ambtenaren die werkzaam zijn in de publieke sector.”

Frisse Blikken bestaat dit jaar tien jaar. Het bedrijf is uitgegroeid tot een bekende speler in de markt voor young professionals en talentontwikkeling.