Voormalig Tweede Kamerlid Arne Weverling naar Rijnconsult

02 november 2021 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Voormalig Tweede Kamerlid Arne Weverling heeft zich verbonden aan organisatieadviesbureau Rijnconsult.

De Naaldwijker was de afgelopen maanden al actief als zelfstandig consultant, na vier jaar te hebben doorgebracht in de landelijke politiek als Tweede Kamerlid voor de VVD. “Na vijftien jaar in het bedrijfsleven en twaalf jaar in het openbaar bestuur heb ik goede bagage om het bedrijfsleven en de overheid te adviseren”, zei Weverling enkele maanden geleden toen hij de carrièreswitch naar consultant bekendmaakte.

Advies geeft hij vooral aan partijen in de agrifood en tuinbouw, over thema’s als strategie, ondernemen, innovatie, verduurzaming, de voedseltransitie en samenwerkingsverbanden. De 46-jarige adviseur is al vanaf jongs af aan betrokken bij de sector – de zoon van een hovenier groeide op in de tuinbouwstreek Westland – en heeft sindsdien en lange staat van dienst opgebouwd binnen de branche.

Arne Weverling, Senior Adviseur, Rijnconsult

Als wethouder van gemeente Westland was hij onder meer verantwoordelijk voor arbeidsmigratie, ruimtelijke ordening en internationalisering van de sector en stond hij aan de basis van HortiHeroes en Dutch Greenhouse Delta. Eerder in zijn loopbaan gaf hij vijftien jaar leiding aan Arling, een communicatiebureau gespecialiseerd in het helpen van bedrijven uit het tuinbouwcluster bij hun positionering.

Meest recentelijk als Tweede Kamerlid was hij woordvoerder voor onder meer buitenlandse handel, voedsel en tuinbouw, in die hoedanigheid was hij nauw betrokken bij het opstellen van de nationale tuinbouwagenda. “Arne heeft zich heel erg ingespannen voor de groensector, het sierteeltfonds, en voor de kwekers die zwaar getroffen waren door de coronacrisis”, zei de toenmalige Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib bij zijn afscheid bij de VVD in maart dit jaar.

Bij Rijnconsult gaat Weverling zich vooral richten op strategische vraagstukken binnen de branche. “Ik wil graag meedenken met mensen en kan iets goed van A naar Z brengen. Het concreet maken van een visie. En ik help organisaties graag bij hun transitie”, zegt Weverling.

Door zich te verbinden aan Rijnconsult – dat afgelopen jaar werd verkozen tot het beste managementadviesbureau van ons land – verwacht Weverling meer impact te kunnen maken dan als zelfstandig adviseur. Tot de agrifood en tuinbouw-klanten van het bureau behoren grote partijen als FrieslandCampina, The Greenery, Cosun, Regio Foodvalley en Plantion.

Ook gaat hij zich bij het bureau richten op binnenlands bestuur-vraagstukken en het realiseren van verandering op het snijvlak van de publiek-private sector.