Gerrit Wijnands en Sabine Oude Avenhuis starten bij Kirkman Company

21 september 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Kirkman Company heeft twee young professionals – Gerrit Wijnands en Sabine Oude Avenhuis – aan het team toegevoegd. 

Gerrit Wijnands is gestart als junior consultant binnen het Data Experience team van Kirkman Company. Dit team houdt zich bezig met het uitvoeren van data analyse voor opdrachtgevers in uiteenlopende sectoren. 

“Tijdens mijn studie heb ik gemerkt dat ik energie krijg uit het creëren van toepassingen voor een vraagstuk door middel van onderzoek. Mede hierom is consultancy een gebied wat goed bij mij aansluit, omdat ik op deze manier de waarde van onderzoek kan communiceren naar organisaties.” 

Gerrit Wijnands en Sabine Oude Avenhuis - Kirkman Company

Wijnands heeft de bachelor Sociologie aan de Universiteit van Utrecht afgerond. Tijdens deze opleiding merkte hij dat sociologische theorie vooral meerwaarde heeft in combinatie met andere disciplines, waardoor hij besloot om het joint-degree masterprogramma Industrial Ecology aan de TU Delft te volgen. Binnen deze opleiding heeft hij, naast een technisch- en milieukundig, ook een sociaal perspectief in kunnen zetten om vraagstukken rondom duurzaamheid te analyseren. 

Tijdens zijn opleidingen heeft Wijnands onder andere ervaring opgedaan bij de Belastingdienst, waar hij onderzoek heeft gedaan naar het niet-gebruik van toeslaggerechtigden. Daarnaast heeft hij bij het CBS de bijdrage van GPS-data voor sociaal wetenschappelijk onderzoek onderzocht, door de waarde van GPS-data voor reisbewegingen van sociale groepen te analyseren. 

Voor zijn masterthesis deed hij voor het ingenieursbureau Bilfinger Tebodin onderzoek naar de incorporatie van de organisatiebrede duurzaamheidsstrategie binnen constructieprojecten. 

Sabine Oude Avenhuis is aan de slag gegaan bij Kirkman Company als junior consultant binnen het team Public Private Ecosystems. Deze praktijk begeleidt opdrachtgevers in het aangaan van samenwerkingsverbanden waarbij relevantie voor milieu en maatschappij centraal staat.

“Ik hoop me bij Kirkman Company vast te kunnen bijten in vraagstukken die spelen op het gebied van circulaire economie, duurzaamheid in een bredere zin en maatschappelijk verantwoord ondernemen.” 

Tijdens haar bachelor heeft Oude Avenhuis meegeholpen aan het opzetten van de communicatie en marketing van een van de snelst groeiende e-commerce bedrijven van ons land, een leerzame ervaring die haar het inzicht gaf dat ze heel veel energie krijgt van het starten van iets dat er nog niet is in een organisatie en daarmee een verandering teweeg te brengen. 

Na een bestuursjaar en nog een jaar fulltime werken aan de communicatie en marketing van ValueCare (een risicoadviesbureau in de zorg), raakte ze geïnteresseerd in duurzaamheid en de enorme uitdagingen en systeemveranderingen die daarvoor nodig zijn.

Om meer inzicht te krijgen in hoe zo'n veranderproces in een organisatie werkt, koos ze voor de master Leadership and Change Management waar ze met name heeft gefocust op maatschappelijk verantwoord ondernemen en de circulaire economie. Hoewel Sabine direct aan het werk kon met een onderzoek naar de circulaire economie zag ze meer uitdaging in het aanpakken van verandervraagstukken en consultancy.

Na het schrijven van haar masterthesis over de veranderingen die nodig zijn om de circulaire economie in de bouw te laten slagen is zij aan de slag gegaan bij Cirkelstad en heeft zij een onderzoek begeleid naar de rol van de mens in de circulaire economie voor Het Groene Brein. Dat onderzoek geeft zij nu bij Kirkman opnieuw kleur door haar opdracht bij de Nederlandse InclusiviteitsMonitor.