Mieke Reintjes maakt overstap van PwC naar Sincerius

01 september 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Sincerius heeft Mieke Reintjes aan boord gehaald als nieuwe Director Transaction Services.

Mieke Reintjes is afkomstig van PwC, waar ze sinds 2009 werkte, in haar laatste rol als senior manager. Haar uitgebreide ervaring ligt vooral op het gebied van financial due diligence, voor zowel private equity als strategische klanten.

Ze zet nu haar loopbaan voort bij Sincerius, een financiële due diligence-adviesboutique die financieel transactieadvies levert aan zijn klanten. Te denken valt aan onderwerpen als acquisities, desinvesteringen en management buy-ins en -outs. “Mieke kent de dealdynamiek goed en heeft ervaring met deals in diverse sectoren”, aldus het bureau over de nieuwe aanwinst.

Mieke Reintjes, Director Transaction Services, SinceriusReintjes zal vooral haar uitgebreide ervaring op het gebied van financial due diligence gaan inzetten bij het bureau. “Bij financial due diligence gaat het om snel en diepgaand inzicht krijgen in grote hoeveelheden data”, zo valt te lezen op de website van het bureau.

Vlak voor het opstellen van het fusie- of overnamecontract komen de professionals van Sincerius veelal bij klanten in beeld, “Wij duiken de cijfers in, maken diepgaande analyses van de financiële en operationele gegevens en geven onze klant (vaak private equity-partijen) inzicht in de kansen en de risico’s van de overnametarget. Met dat inzicht gaat de klant terug naar de onderhandelingstafel.”

Reintjes, die voorafgaande aan haar loopbaan een master in accountancy & management control behaalde en is opgeleid als register accountant, wordt nu deel van een team van meer dan twintig dealmakers, die “elk kunnen bogen op tenminste twaalf jaar aan ervaring op het hoogste niveau”.

“We zijn trots dat Mieke ons team komt versterken”, laat Sincerius weten in een reactie op de benoeming.