Anne Verschoor en Kenn Meisen kiezen voor Summiteers

25 augustus 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Anne Verschoor en Kenn Meisen hebben zich vorige maand aangesloten bij Summiteers. Waar Verschoor enkele jaren ervaring meebrengt vanuit de bankensector, komt Meisen vers uit de collegebanken. De twee kersverse aanwinsten vertellen over hun keuze voor het adviesbureau en hoe zij hun start hebben ervaren.

“Ik wilde me graag verder ontwikkelen in strategische veranderprojecten”, trapt Anne af. Tijdens de ruim tweeënhalf jaar die ze hiervoor bij Rabobank doorbracht – eerst als trainee en later als Junior Business Manager– deed ze op dit vlak reeds ervaring op. “En dat beviel erg goed”, geeft ze aan. “Bij Summiteers wil ik graag meer leren over hoe je dit soort vraagstukken bij verschillende type klanten aan kunt pakken.”

Ook voor Kenn Meisen was de afwisseling aan klanten en projecten een belangrijke reden om te kiezen voor het consultancyvak. “Samen met de klant tot een oplossing komen voor complexe problemen, waarbij we de persoonlijke ontwikkeling van de klant niet uit het oog verliezen. De combinatie van inhoudelijke diepgang, met oog voor de mens trok me erg aan. Ik kijk ernaar uit om een kijkje in de keuken te nemen bij bedrijven in verschillende sectoren.”

Anne Verschoor en Kenn Meisen - Summiteers

Na het afronden van zijn master in Economics aan de Universiteit van Tilburg, start Kenn zijn carrière bij Summiteers. Over zijn keuze voor het adviesbureau zegt hij: “Summiteers is een snelgroeiend bedrijf, waar ontwikkeling hoog in het vaandel staat. Bovendien geloof ik heel erg in de balans tussen inhoud en gedrag. Dat gecombineerd met een open bedrijfscultuur en een team met ambitieuze mensen maakte de keuze voor Summiteers een no-brainer.”

Net als bij Kenn was ook de keuze van Anne voor Summiteers snel gemaakt. Gevraagd naar welke indruk het bureau bij haar heeft achtergelaten tijdens het sollicitatieproces en haar onboarding geeft ze aan: “Als een relaxte groep mensen die altijd in zijn voor een lolletje, maar tegelijkertijd gebrand zijn op het leveren van goed werk voor de klant.”

“Verder kreeg ik de indruk dat ontwikkeling binnen Summiteers erg belangrijk is”, vervolgt ze. “Nu ik begonnen ben kan ik inderdaad beamen dat het een onderwerp is dat veel terugkomt. Zo hebben we bijvoorbeeld intern een accountability partner met wie je op wekelijkse basis over je leerdoelen praat.”

Anne brengt waardevolle kennis en ervaring mee naar haar nieuwe werkgever. “Het traineeship dat ik bij Rabobank heb gedaan bestond uit vier opdrachten op verschillende afdelingen. Tijdens deze opdrachten wilde ik niet alleen zoveel mogelijk leren, maar ook echt wat bijdragen aan de afdeling. Ik moest daardoor dus in korte tijd begrijpen hoe de afdeling werkt en snel identificeren waar ik waarde kon toevoegen. Ik verwacht dat deze ervaring me gaat helpen bij de projecten die ik bij Summiteers ga doen.”

Onlangs werd Summiteers erkend als ‘Great Workplace’. Gevraagd op welke manier Anne en Kenn Summiteers zien als een goede werkgever, afgaande op hun eerste ervaringen, laat Kenn weten: “Iedereen bij Summiteers is positief over het bedrijf, maar tegelijkertijd blijft iedereen kritisch en is men altijd op zoek naar zaken die anders of beter kunnen.” Ook wijst hij op de cultuur: “Ondanks dat het hectisch kan zijn heerst er een ontspannen sfeer waarin alles bespreekbaar is.”

“De sfeer binnen Summiteers is erg goed”, beaamt Anne. “Ik had het geluk dat ik bij mijn start meteen mee mocht op de jaarlijkse Summit Days. Daar kon ik duidelijk merken dat het een hechte club is met mensen die niet alleen samen werken maar ook samen plezier maken. Dit maakt Summiteers voor mij zeker een Great Place to Work.”