Daan Bouwman CFO van duurzaam energiebedrijf Groendus

26 juli 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Voormalig Nielen Schuman-partner Daan Bouwman heeft bekendgemaakt wat zijn volgende uitdaging wordt: Chief Financial Officer van Groendus.

“Ik kies bewust voor een bestuurlijke rol bij een duurzame onderneming”, zo vertelt hij over zijn nieuwe uitdaging. Samen met CEO René Raaijmakers vormt hij per 1 september de statutaire directie van Groendus – het duo geeft dan leiding aan een team van 110 medewerkers werkzaam vanuit kantoren in Utrecht en Haarlem.

Groendus is een bedrijf dat ondernemingen helpt bij de transitie naar duurzame energie. Groendus biedt een marktplaats waarmee klanten – zonder tussenkomst van een traditioneel energiebedrijf – direct gekoppeld kunnen worden worden aan leveranciers van 100% duurzame energie, producten en diensten. Ook levert Groendus energie-advies aan bedrijven en instellingen.

Daan Bouwman CFO van duurzaam energiebedrijf Groendus

Het bedrijf heeft momenteel zo’n 1.000 klanten en zet de komende jaren – samen met investeerders en aandeelhouders NPM Capital en Meewind – in op sterke groei.

Bouwman: “Groendus is een jong en ambitieus bedrijf met een zeer betekenisvolle positie in de energietransitie. Ik ben heel gedreven om met het team de onderneming naar een volgende fase te leiden en er samen voor te zorgen dat Groendus een succesvolle en onmisbare partij wordt voor alle bedrijven die klimaatbewust ondernemen.”

De 46-jarige Bouwman was hiervoor dertien jaar werkzaam bij corporate finance-adviesbureau Nielen Schuman, waarvan zo’n tien jaar als partner. Gedurende die tijd heeft hij gewerkt aan meer dan tweehonderd debt & capital advisory-transacties, variërend van corporate herfinancieringen tot complexe hybride financieringsoplossingen voor klanten in uiteenlopende sectoren.

Eerder in zijn loopbaan werkte Bouwman zes jaar in de bankensector, voor ABN Amro en NIBC.