Summiteers haalt Wietse Maathuis en Casper Kemperman aan boord

12 juli 2021 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Summiteers heeft zijn team uitgebreid met twee nieuwe Management Consultants: Wietse Maathuis en Casper Kemperman.

Wietse Maathuis maakt de overstap vanuit snoeprepengigant Mars, waar hij de afgelopen 10 jaar verschillende rollen bekleedde. Hij wisselde leidinggevende functies aan diverse operationele teams af met transformationele functies als projectmanagement.

“Ik heb veel ervaring in het leiden van projecten en programma’s, van design tot en met implementatie”, vertelt hij. “Het leukste hierin vond ik om zo’n hoog mogelijke kwaliteit na te streven, dus de lat extra hoog te leggen.”

Wietse Maathuis en Casper Kemperman - Summiteers

“Op deze manier vind je vaak een simpelere oplossing of creëer je mogelijkheden om ook andere verbeteringen door te voeren”, legt hij uit. “Het belangrijkste hiervoor is het meenemen van mensen, vooral de experts en eindgebruikers. Door de juiste support te geven en de juiste vragen te stellen kom je tot de essentie en voelen mensen vertrouwen en verantwoordelijkheid, wat hen motiveert.”

Kruispunt

Na een decennium Mars was Maathuis aanbeland op een kruispunt. “Ik kon me verder verdiepen of verbreding opzoeken bij andere bedrijven en sectoren. Ik heb voor dat laatste gekozen, omdat de afwisseling van consultancy me aantrekt en ik energie krijg van samen met anderen dingen verbeteren. Over het algemeen: hoe complexer, hoe beter!”

Dit bracht hem bij Summiteers. “Ik ben een gevoelsmens en vind het belangrijk dat je zorgt voor elkaar. Vanaf de eerste minuut raakte Summiteers hierop bij mij de juiste snaar. Zo is er veel focus op persoonlijke groei en plezier. Maar ook bij de klant ligt de focus, naast de inhoud, op professionele ontwikkeling voor het maximale succes.” 

Al op dag één begon de kersverse Management Consultant aan zijn eerste klus. “Ik mag een grote financiële dienstverlener ondersteunen bij de wijziging van haar operating model. Het doel is om deze wereldwijd te standaardiseren om zo data-inzicht en klanttevredenheid te verhogen en risico’s en kosten te verlagen. Kortom, ik kan meteen vol aan de bak!”

Ervaren starter

Casper Kemperman trapt zijn professionele loopbaan af bij Summiteers. Afgelopen jaar behaalde hij zijn master Entrepeneurship & Innovation aan de Universiteit van Edinburgh. Dat betekent echter niet dat hij geen enkele consultancyervaring meebrengt naar zijn nieuwe werkgever. Zo liep hij na zijn bachelor stage bij data-adviesbureau Smartenup. 

“Vanaf de eerste dag ben ik warm ontvangen en meteen op een uitdagend project gezet. Hierdoor kon ik meteen van start.”

“Daar bekleedde ik de rol van junior consultant en trainer”, vertelt Kemperman. “Ik gaf training op het gebied van data analytics om de werknemers van klanten datavaardiger te maken. Daarnaast hielp ik deze bedrijven door middel van consultancyprojecten met hun data-gerelateerde problemen.”

Tijdens zijn master werkte hij vervolgens als student consultant. “Als student consultant heb ik drie verschillende projecten uitgevoerd. Het eerst project was voor een grote bussenproducent, daarna een liefdadigheidsinstelling en als derde een sociale startup. Deze projecten liepen uiteen van strategie- en implementatievraagstukken tot bedrijfsstructuurevaluatie.”

Dat hij nu het adviesvak instroomt is dan ook geen hele grote verrassing. “Een dag in het leven van een consultant is nooit hetzelfde”, aldus Kemperman. “Elke dag staan er nieuwe uitdagingen voor de deur en valt weer iets nieuws te leren, dat trekt me enorm. Maar het allerleukste aan consultancy is het werken met mensen en hen helpen door een frisse blik te werpen op de aanwezige uitdagingen.” 

Constant blijven ontwikkelen

Net als Maathuis had Kemperman meteen een goed gevoel bij Summiteers. “Ik merkte dat het een hecht team is, bestaande uit ambitieuze, sociale en gedreven mensen die constant willen blijven ontwikkelen. Daarnaast viel het me meteen op dat dit gepaard gaat met een grote portie nuchterheid en humor. Dit sluit goed aan bij mijn persoonlijkheid en gaf voor mij dan ook de doorslag om voor Summiteers te kiezen.”

Inmiddels kan Kemperman terugblikken op een leuke en interessante eerste maand. “Vanaf de eerste dag ben ik warm ontvangen en meteen op een uitdagend project gezet. Hierdoor kon ik meteen van start.”

“De timing was fijn, vrij snel na mijn start gingen we namelijk op Summit Days, de jaarlijkse heidagen van Summiteers. Hierdoor kreeg ik een goed beeld waar Summiteers voor staat en waar we met zijn allen naartoe werken. Deze vliegende start in combinatie met leuke collega’s en goede begeleiding vanuit het team hebben mijn eerste maand tot een groot succes gemaakt.”