Lars Falch leidt Energy & Utilties-sector van Capgemini Invent

04 juni 2021 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Lars Falch is in het eerste kwartaal van dit jaar gestart bij Capgemini Invent om leiding te geven aan de Energy & Utilities-unit. 

Falch beschikt over zo’n twintig jaar ervaring in de duurzame energie en utilities-sector en daarvoor acht jaar in de digitale mediasector. Hij werkte vele jaren voor Vattenfall en leidde diverse innovatie- en businesstransformatietrajecten in verschillende landen. Zijn expertise ligt in het veranderen van het ecosysteem om te komen tot een nieuw en duurzaam energielandschap. 

De laatste zes jaar was Falch als oprichter en CEO verantwoordelijk voor Powerpeers, een van de eerste digitale marktplaatsen voor duurzame energie. 

Lars Falch, Vice President, Capgemini Invent

Over zijn nieuwe rol bij Capgemini Invent zegt hij: “Mijn motivatie is om onze wereld leuker, efficiënter en duurzamer te maken met innovatieve oplossingen. Met de enorme ‘snoepdoos’ van capabilities die de gehele Capgemini-society met zich meebrengt, voel ik mij empowered om organisaties te helpen in hun reis naar een duurzaam bedrijfsmodel in het nieuwe energielandschap.” 

De Energy & Utilities-praktijk van Capgemini Invent ondersteunt bestuurders en hun organisaties bij hun transformatie naar een net-zero emissie-maatschappij. Thema’s waar het bureau onder meer aan werkt zijn strategieën voor markttoegang, het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten en het benutten van platforms en ecosystemen.

Het adviesbureau helpt opdrachtgevers ook met het realiseren van toekomstbestendige energiesystemen, het verbeteren van de operationele prestaties, smart assetmanagement, customer experience en datagedreven werken.

In de afgelopen tijd heeft Falch gewerkt aan het uitbouwen van een aantal key accounts in de energy & utilities-sector. Hij is momenteel betrokken bij een aantal grootschalige bedrijfsprojecten van Capgemini Invent.