Janneke van der Ploeg en Lisette Reuvers starten bij AEF

18 januari 2021 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

In oktober vorig jaar zijn Janneke van der Ploeg en Lisette Reuvers gestart als adviseur bij Andersson Elffers Felix (AEF). De twee vertellen over hun keuze voor het Utrechtse adviesbureau.

Lisette Reuvers

In haar nog jonge loopbaan werkte Lisette Reuvers al als projectmedewerker Jongeren & Arbeidsmarkt voor Diversion. Verder zette zich al tijdens haar opleidingen in voor de maatschappij – zo was ze onder andere medeoprichter van Foodbank Maastricht,

Na het afronden van haar masteropleiding Global Public Policy aan de Central European University en het Institut Barcelona d’Estudis Internacionals ging Reuvers op zoek naar een leerzame baan waarin ze een bijdrage kan leveren aan de maatschappij.Janneke van der Ploeg, Lisette Reuvers, Andersson Elffers Felix

“Ik denk dat ik bij AEF enorm veel kan leren, door de grote verscheidenheid aan type projecten en sectoren waarin de projecten zich bevinden, maar vooral ook door alle interessante mensen die er werken”, vertelt Reuvers. “Ik heb enorm zin om uit te vinden wat de komende jaren gaan brengen.”

Bij het adviesbureau uit Utrecht mag Reuvers zich richten op maatschappelijke vraagstukken: “Het oplossen van maatschappelijke vraagstukken is voor mij als het oplossen van een puzzel, je gaat gestructureerd ter werk tot alle stukjes in elkaar vallen en je een compleet en kloppend plaatje creëert.”

“Ik houd van het oplossen van puzzels”, voegt ze toe. “Van de gestructureerde manier van werken gecombineerd met het passen en meten en kijken of iets werkt, van het belang om vanuit verschillende kanten te kijken, en van het gevoel dat elk stukje bijdraagt aan een groter geheel dat zich langzaam onthult. Werken bij AEF voelt alsof ik puzzels help oplossen die ertoe doen.”

Janneke van der Ploeg

Janneke van der Ploeg werkte gedurende haar opleidingstijd en voorafgaande aan haar start bij AEF enkele jaren als werkstudent (Customer & Market Insight) en stagiair voor KLM. Ook deed ze ervaring op als Faculty Manager bij AthenaStudies en was ze enkele jaren coach bij ASL huiswerk- en studiebegeleiding.

Afgelopen jaar studeerde Van der Ploeg af in Strategic Management en Financieel Recht. Toen wist ze al dat ze graag bij een adviesbureau wilde gaan werken: “De mogelijkheid om bij verschillende organisaties een kijkje in de keuken te nemen en daar een bijdrage te leveren trekt mij.”

Op de vraag waarom ze bij AEF is uitgekomen, geeft de kersverse adviseur aan: “Ik koos uiteindelijk voor AEF omdat ik het maken van een maatschappelijke impact van groot belang vind in mijn werk. Ik heb een brede interesse in de publieke sector, en bij AEF kan ik binnen verschillende domeinen werken aan de vraagstukken van morgen.”

Het starten bij een organisatie in coronatijd is bijzonder, erkent Van der Ploeg: “Je werkt meteen vanuit huis en ook je collega’s ontmoet je digitaal. De afgelopen periode heeft bewezen dat zo’n start ook een vliegende start kan zijn: gelijk bij binnenkomst werd ik (digitaal) opgenomen door mijn nieuwe collega’s. Vanaf dag één heb ik mogen werken aan mooie uitdagende projecten die maatschappelijk relevant zijn.”

Zo ondersteunt Van der Ploeg onder meer de NZa bij het toegankelijk houden van de reguliere zorg ten tijde van Covid-19: “Ik kijk er enorm naar uit organisaties te adviseren bij strategische en complexe maatschappelijke opgaven en daarbij nieuwe sectoren te ontdekken!”