Promovenda Ilse Verveer versterkt databureau Kurtosis

11 september 2020 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ilse Verveer, die dit jaar promoveert in de neuropsychologie, verruilt de wetenschap voor data-consultancy bij Kurtosis.

“Na zes jaar ervaring binnen de academische wereld is het tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb bewust gekozen voor de overstap naar consultancy”, aldus Ilse Verveer. Door haar onderzoekservaring in binnen- en buitenland bij verschillende zorginstellingen en universiteiten heeft ze een goed beeld kunnen vormen van de uitdagingen in de zorgsector.

“Ik kijk terug op een mooie academische periode. Tegelijk voel ik steeds meer de behoefte om met mijn kennis direct een bijdrage te leveren aan maatschappelijke opgaven. Kurtosis sluit perfect aan bij deze ambitie. Hun enthousiasme is aanstekelijk en ik kijk er dan ook erg naar uit om bij Kurtosis aan de slag te gaan.”

Ilse Verveer, Kurtosis

In haar nieuwe baan gaat Verveer zich onder andere richten procesoptimalisatie binnen de ouderenzorg, (continu) meting van cliëntervaring en digitaliseringsvraagstukken. Onderwerpen waar ze haar kennis van de zorg en data analytics perfect kan combineren.

Johan Posseth, partner bij Kurtosis, over de aanstelling: “Ilse is een inhoudelijke sterke en mensgerichte onderzoeker. Haar komst past perfect in onze strategie om met gefundeerde kennis de publieke sector te helpen met evidence-based inzichten en advies.”

Eerder deze week lanceerde Kurtosis samen met overheidsmagazine Binnenlands Bestuur een landelijk onderzoek naar de digitale vaardigheid van ambtelijk Nederland.