Jihane Ben Massoud en Manouska Molema naar Rijnconsult

19 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Rijnconsult heeft deze zomer twee nieuwe adviseurs toegevoegd aan het team: Manouska Molema en Jihane Ben Masoud.

Manouska Molema is bij Rijnconsult aangesteld als senior adviseur, een rol waarin ze publieke organisaties zal gaan helpen bij het realiseren van hun doelstellingen. Molema heeft een achtergrond in het openbaar bestuur. Ze begon haar loopbaan bij adviesbureau BMC en is onder andere gespecialiseerd in de publieke sector. Later kwam ze te werken voor Gemeente Almelo en de Gemeente Enschede. Daarnaast werkte ze als gemeenteraadslid in Oldenzaal, waar ze vanaf 2014 tot 2018 wethouder was. Sinds 2019 is ze lid van de Provinciale Staten in Overijssel.

De ervaren Molema levert graag een bijdrage aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken. Gedurende haar loopbaan is ze veelvuldig betrokken geweest bij verandertrajecten, zoals de transitie in het sociaal domein en de energietransitie. “Door mijn ervaring op ambtelijk, bestuurlijk en politiek niveau in de publieke sector heb ik een brede inhoudelijke, procesmatige en organisatorische kennis. Ik schakel makkelijk tussen visie, beleid en uitvoering en tussen inhoud, proces en relatievraagstukken”, aldus Molema over haar kwaliteiten.
Jihane Ben Massoud, Manouska Molema, RIjnconsultJihane Ben Masoud begon in 2012 in het zorgdomein bij Parnassia Bavo Groep en het AMC/Slotervaartziekenhuis, waar ze onderzoek deed naar dementie. Vervolgens ontwikkelde ze een training bij de Universiteit Leiden voordat ze de consultancy instapte. In 2016 liep ze stage bij adviesbureau Bright Alley, waarna ze aan de slag als organisatieadviseur Adviestalent, de young-professionaltak van consultancykantoor Twynstra Gudde.

Leren en ontwikkelen, samenwerking, (persoonlijk) leiderschap zijn gebieden waar ze naar eigen zeggen een talent in heeft. In haar werk houdt ze zich het liefste bezig met organisatieverandering en het ontwarren en tot de kern brengen van complexe veranderopgaven, zoals: ‘Hoe je mensen mee in organisatieverandering?’; ‘Welke patronen staan verandering in de weg?’ ; en ‘Wat betekent organisatieverandering in termen van leiderschap?’

Voor Rijnconsult helpt Ben Masoud opdrachtgevers vanuit haar rol als adviseur, trainer en procesbegeleider. Over de kwaliteiten die ze meeneemt, zegt ze onder meer: “Kenmerkend voor mijn werk is mijn resultaatgerichte aanpak mét oog voor het individu, proces en context.”

Rijnconsult telt vandaag de dag 60 medewerkers en geassocieerden. Het bureau levert organisatieadvies, interim-management, training & opleiding en werving & selectie-diensten (via dochterbedrijf Rieken & Oomen), vooral in de markten zorg, binnenlands bestuur, agri & food, onderwijs en vastgoed.