Ordina sluit zich aan bij internationale Pledge 1%-beweging

29 juli 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Ordina heeft zich aangesloten bij Pledge 1%, een globale beweging die bijdraagt aan het creëren van een betere wereld. Met de aansluiting bij het initiatief onderstreept de ICT-dienstverlener het belang van maatschappelijk verantwoord ondernemen (mvo).

Pledge 1% is een wereldwijde sociale beweging waaraan inmiddels zo’n 11.000 bedrijven meedoen. Organisaties die zich aansluiten bij het mvo-initiatief staan vrijwillig 1% van hun vermogen, winst, producten of tijd af, om zo een goed doel naar keuze te ondersteunen, en daarmee de wereld een beetje beter te maken. 

In lijn met zijn mvo-beleid heeft onlangs ook ICT-dienstverlener Ordina zich aangesloten bij de wereldwijde beweging. Ordina zal een bijdrage gaan leveren door 1% van zijn tijd te besteden aan projecten voor maatschappelijke organisaties. “Uitgangspunt is dat de projecten gerelateerd zijn aan ons vak. Daar leveren we immers de meest toegevoegde waarde”, vertelt Ton Mulleneers, directeur Delivery en initiator van Pledge 1% binnen Ordina.

Ordina sluit zich aan bij internationale Pledge 1% beweging

Door de samenwerking met Pledge 1% kunnen Ordina-medewerkers als vrijwilliger deelnemen aan projecten van externe maatschappelijke organisaties, zoals een ngo, stichting, onderwijs- of zorginstelling of organisatie die ANBI is geregistreerd. Inmiddels is binnen Ordina een pilot van start gegaan met een ‘Projectenhub’, waar beschikbare medewerkers kunnen werken aan verschillende projecten.

Prachtig initiatief

“Pledge 1% is een prachtig initiatief dat we graag ondersteunen”, geeft Mulleneers aan. “Als Ordina vinden we het belangrijk om deel uit te maken van dit netwerk en 1% van onze tijd aan maatschappelijke projecten en doelen te besteden. Op deze manier kunnen we invulling geven aan onze ambities op het gebied van duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.” 

Met een omzet van ruim €372 miljoen (2019) en zo’n 2.900 medewerkers is Ordina de grootste IT-automatiseerder en detacheerder van de Benelux. Het bedrijf bedenkt, bouwt en beheert ICT-toepassingen bij de overheid, de financiële dienstverlening, de industrie en de zorg.