Deloitte weer populairste Big Four werkgever voor starters

25 juni 2020 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel

Deloitte mag zich wederom de populairste Big Four-werkgever van ons land noemen.

Het accountants- en advieskantoor staat in een ranking uitgebracht door Universum op de hoogste plaats in de accountancy- en consultancybranche, voor branchegenoot EY, die vorig jaar ook de tweede plek bemachtigde onder de Big Four. Met een omzet van €968 miljoen is Deloitte het grootste Big Four kantoor in ons land, een positie die het ook wereldwijd bekleedt.

Meer dan 29.000 bachelor en masterstudenten van 55 universiteiten werden gevraagd naar hun favoriete werkgevers – bedrijven waarvan zij geloven dat deze de beste mogelijkheden bieden voor het starten van hun loopbaan. Nederland telt circa 292.000 studenten in het wetenschappelijk onderwijs (wo), wat betekent dat de ondervraagde studentenpopulatie behoorlijk representatief te noemen is.

De Big Four zijn de vier grootste accountants- en advieskantoren ter wereld, en samen hebben ze een gigantische omzet van $154 miljard. Ze zijn actief in zo goed als ieder land ter wereld, en er is niemand in de branche die de grote vier niet kent.

De kleinste van het viertal in ons land, KPMG staat op de derde plek, terwijl de op een na grootste Big Four, PwC, op plek vier staat. Alle vier zijn in de ogen van studenten aantrekkelijkere werkgevers dan bekende merken als bijvoorbeeld Volvo, FrieslandCampina, Hema PepsiCo, Jumbo Supermarkten en De Nederlandsche Bank.

Over alle sectoren heen is KLM door businessstudenten verkozen tot de beste werkgever, een opvallende uitkomst, aangezien het bedrijf als gevolg van de coronacrisis op de rand van de afgrond balanceert. Bierbrouwer Heineken en Amerikaans techbedrijf Apple completeren de top drie, en worden op de voet gevolgd door Nike en Google.
 
Een overzicht van de 30 populairste werkgevers volgens business studenten:

KLM
Heineken
Apple
Nike
Google
Tesla
Unilever
Rijksoverheid
Rabobank
Coca-Cola European Partners
Coolblue
BMW Group
bol.com
Schiphol Group
L'Oréal Group
Adidas
Deloitte
TUI
IKEA
ING
Shell
Philips
ABN Amro
Booking.com
EY
Microsoft
KPMG
Albert Heijn
Belastingdienst
PwC