Werken bij Vijverberg: twee consultants aan het woord

11 mei 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Kiki Klee en Dennis Seelbach zijn allebei al een aantal jaar in de weer bij adviesbureau Vijverberg. Aan het woord de twee professionals, die vertellen over hun ervaringen bij het Rotterdamse bedrijf.

Vijverberg, dat in 1991 werd opgericht, is een dienstverlener op het gebied van project management voor bouw- en constructieprojecten. “Samen met onze klanten vormen wij goed op elkaar ingespeelde projectteams met een drive voor resultaat. Wij maken het verschil door de inzet van onze Vijverberg-projectbeheersingstools. Tot onze core business behoren contractmanagement, planning-management cost management, risicomanagement en claims & expert reports”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Sinds medio 2013 draagt Kiki Klee bij aan activiteiten van Vijverberg. “In 2012 rondde ik aan de TU Delft de masteropleiding Architecture, Urbanism & Building Sciences af. Het was destijds heel lastig om een baan te vinden in de bouw, maar toch kwam ik via onze huidige office manager in contact met het bedrijf. Wat mij direct aansprak was dat Vijverberg een kleine organisatie is waarin iedereen elkaar kent en samenwerkt, maar dat er wel aan de grootste projecten van Nederland (en zelfs Europa) wordt gewerkt”, aldus Klee.Kiki Klee en Dennis Seelbach - VijverbergTijdens de afgelopen zeven jaar groeide Klee binnen Vijverberg door naar het niveau van Senior Planning Consultant, een rol waar ze veel energie uit haalt: “Het leuke aan het plannen van projecten, in welke fase van het project dan ook, is dat je met alle facetten en disciplines te maken hebt. Je bent als het ware de spin in het web, je zorgt dat alles samenkomt en gecoördineerd wordt. Als alles dan soepel verloopt en het eindresultaat is er, dan geeft mij dat absoluut een kick.”

Momenteel werkt Klee aan drie projecten tegelijk. “Twee daarvan zijn claims en het andere project is in uitvoering. Op maandag werk ik vanuit ons kantoor in Rotterdam aan een claimproject. Op dinsdag tot en met donderdag ben ik op de bouwplaats. Daar bewaak ik de planning en controleer ik de voortgang aan de hand van de systemen waarin wordt vastgelegd hoeveel werk er is verzet. Op vrijdag ben ik weer op kantoor. Deze variatie is erg leuk. Onder meer hierom zit ik bij Vijverberg voorlopig nog wel op m’n plek.”

Ongeveer twee jaar nadat Klee begon bij Vijverberg, startte ook Dennis Seelbach bij het Rotterdamse adviesbureau. Seelbach kwam in contact met het bedrijf via een oud-studiegenoot: “Wij hebben allebei dezelfde hbo-opleiding gedaan. Ze heeft mij benaderd om te vragen of ik na mijn studie nog een baan zocht. In de bouw werken, en met name de grote veelzijdige projecten in combinatie met projectmanagement, sprak mij direct heel erg aan. Op die manier ben ik bij Vijverberg terechtgekomen.”

Inmiddels is Seelbach al zo’n vierenhalf jaar werkzaam bij het bedrijf als Senior Contractmanagement Consultant. “De veelzijdigheid van deze functie spreekt mij aan: telkens nieuwe projecten, een nieuwe omgeving met nieuwe mensen. Je ontwikkelt jezelf waardoor je steeds meer verantwoordelijkheid krijgt en je taken meer omvattender worden. Wat ik het leukste vind is het opereren tussen diverse lagen binnen een organisatie, van uitvoering tot directie.”

In een blik op de toekomst laat Seelbach weten de komende tijd nog wel op zijn plek te zitten bij Vijverberg, wat onder meer komt door zijn collega’s: “Iedereen is gedreven om resultaten te behalen en om zichzelf en elkaar steeds weer verder te ontwikkelen om het uiterste uit elkaar te halen. Aan die filosofie draag ik graag mijn steentje bij. Zo ga ik binnenkort een Junior Contractmanagement Consultant begeleiden, waardoor ik deze young professional ondersteun in zijn ontwikkeltraject.”