Onderzoeksbureau Markteffect wil fors groeien komende jaren

31 december 2025 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

In navolging van hun sterke uitbreiding de afgelopen twee jaar, wil onderzoeksbureau Markteffect zijn groeipad vervolgen: “Onze ambitie is de komende 2-3 jaar met nog tenminste 50% te groeien”, aldus Markteffect.

Markteffect werd in 2007 opgericht en richt zich op marktonderzoek en intelligence. De afgelopen jaren heeft het bedrijf zijn groei weten te versnellen – zo is het aantal werknemers ten opzichte van 2015 verdubbeld naar 50 professionals. “We realiseren al jaren een autonome groei van gemiddeld zo’n 20% per jaar”, vertelt Hesam Fahimi, directeur bij Markteffect.

FD Gazelle

De sterke groei van het bureau is niet onopgemerkt gebleven. Het bedrijf uit Eindhoven sleepte meerdere jaren op rij een FD Gazelle Award (van het Financieele Dagblad) in de wacht, en onlangs nog werd het bureau verkozen tot een van de 250 snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Markteffect wil de komende jaren fors groeien

De sterke groei van Markteffect is vooral te danken aan het toenemende vertrouwen van klanten in de dienstverlening van het bureau. Een blik op de website van Markteffect toont dat het bureau werkt voor klanten als TomTom, Eindhoven Airport, PSV, Ster, Bugaboo, PostNL, Hogeschool Leiden en Swiss Sense. Markteffect helpt klanten met zijn dienstenaanbod onder andere met het vergroten van de naamsbekendheid, het verbeteren van de customer journey, het verhogen van medewerkersbetrokkenheid, of verricht onderzoek naar zaken als de klanttevredenheid, imago of naamsbekendheid van de klant.

Fahimi geeft aan dat het vertrouwen van klanten in het bureau volledig is te danken aan de kwaliteit en toewijding van het team: “De passie, toewijding en betrokkenheid die zij iedere dag weer laten zien, is geweldig om te zien. Zij zijn bereid om uit zichzelf dat stapje extra te zetten en klantverwachtingen te overtreffen. Zij zijn de reden waarom klanten zo trouw zijn aan Markteffect en ik ben daar echt enorm trots op.” 

Overnames

Anorganische groei heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de sterke uitbreiding van Markteffect de afgelopen jaren. In maart vorig jaar werd bijvoorbeeld het Amsterdamse onderzoeksbureau DirectResearch ingelijfd en vorige maand werd bekend dat Markteffect het Eindhovense bedrijf Dynamic Concepts Consultancy heeft overgenomen, waarmee de expertise in de Leisure markt een boost kreeg. 

Toch zeggen Fahimi en De Beule dat Markteffect nog niet klaar is met groeien. “Ambitieus als we zijn, kijken we alvast vooruit naar de komende drie tot vijf jaar. De autonome groei van Markteffect en overnames hebben ons fundament fors verstevigd. Onze ambitie is de komende 24-36 maanden nog tenminste 50-70% groei te realiseren, vooral vanuit onze autonome operatie.”