Jeroen Bosch Ziekenhuis wint ton aan gratis consultancyuren

14 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis uit Den Bosch krijgt consultancyuren ter waarde van €100.000 cadeau van M&I Partners.

De bijzondere gift maakt deel uit van het mvo (maatschappelijk verantwoord ondernemen)-beleid van M&I/Partners, een adviesbureau dat klanten helpt bij strategische IT-vraagstukken en de implementatie van digitalisering. De actie bouwt voort op een traditie die in 2005 werd gelanceerd in het kader van jubileumvieringen van het adviesbureau.

M&I/Partners viert 35-jarig jubileum

Dit jaar bestaat het adviesbureau alweer 35 jaar, en net als in 2015, 2010 en 2005*, kiest M&I/Partners ervoor wat terug te geven aan de maatschappij, door middel van een kosteloze opdracht. In het kader van het huidige jubileum zal M&I/Partners opnieuw een openbare opdracht kosteloos gaan begeleiden en ondersteunen. Hierbij gaat het om een opdracht met maatschappelijke impact met (kosteloze) projectleiding en ondersteuning, ter waarde van €100.000 (ongeveer 600-700 consultancyuren). 

Vier projectvoorstellen van vier ziekenhuizen – van Erasmus MC, Isala, Jeroen Bosch Ziekenhuis en Ziekenhuis St Jansdal – gingen in december van vorig jaar de strijd met elkaar aan, om kans te maken op de financiële gift van M&I. De projectvoorstellen waren gecentreerd rondom artificial intelligence (AI)-toepassingen.
Jeroen Bosch Ziekenhuis wint ton aan gratis consultancyuren van M&I/Partners“Dit keer gaan we voor de succesvolle implementatie van een toepassing van artificial intelligence met impact. Daarmee bouwen we mee aan een digitale wereld die mensen écht vooruithelpt”, gaf Patrick van Eekeren, partner en inmiddels dertig jaar actief bij M&I/Partners, eerder aan.

Het is uiteindelijk het Jeroen Bosch Ziekenhuis geworden dat de jubileumopdracht heeft gewonnen, met zijn inzending ‘Blauwdruk voor AI-implementatie’. Adviseurs van M&I/Partners zullen voor het ziekenhuis aan de slag gaan met een implementatie van kunstmatige intelligentie in het zorgproces. Er zullen in dat kader twee toepassingen ontwikkeld worden, een voor de diagnostische kant van de zorg en een voor logistieke optimalisatie.

Kunstmatige intelligentie in de zorg

Kunstmatige intelligentie zal naar verwachting de komende jaren een grote impact hebben binnen het zorgdomein. AI en diverse andere technologische ontwikkelingen (robotisering, Internet of Things) kunnen bijdragen aan een beter toegankelijke zorg, snellere en preciezere diagnoses en operaties, betere aanbevelingen en minder fouten. Ook in relatie tot de snelle ontwikkelingen op het gebied van telecommunicatie en consumentenelektronica kunnen robots en AI een rol van betekenis spelen. Ook kunnen robots en AI helpen bij het verbeteren van de backoffice-processen van ziekenhuizen en zorginstellingen.

* In 2015 begeleidde M&I/Partners een opdracht op het gebied van business intelligence en big data voor betere zorg aan psychiatrische patiënten van de afdeling Psychiatrie van het UMC Utrecht. In 2010 onderzocht het kantoor in opdracht van het Van Gogh Museum de mogelijkheden van verdere digitalisering van het museum en zijn collectie. En in 2005 werd ziekenhuis Gelderse Vallei ondersteund met het smeden van digitale samenwerkingen met andere zorgpartijen in de regio.