Invictus Games 2020 in Den Haag krijgt steun van Deloitte

21 februari 2020 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Deloitte mag zich Official Supporter van de Invictus Games 2020 noemen, een internationaal sportevenement voor fysiek en mentaal gewonde militairen dat dit jaar in ons land wordt georganiseerd. 

De initiatiefnemer van de Invictus Games is de Britse prins Harry, die zich liet inspireren door de Warrior Games, een vergelijkbaar evenement dat wordt georganiseerd in de Verenigde Staten. De eerste editie van de Invictus Games, waar veertien landen aan deelnamen, vond plaats in 2014 te Londen. Dit jaar zal de vijfde editie van het evenement worden georganiseerd, ditmaal in Den Haag. 

Van 9 tot en met 16 mei 2020 wordt het Zuiderpark in de Hofstad omgetoverd tot het Invictus Games Park. Aan deze editie zullen vijfhonderd sporters uit negentien landen deelnemen. Er vallen prijzen te winnen op tien verschillende onderdelen. Denk hierbij onder meer aan rolstoelbasketbal, atletiek, boogschieten, indoor roeien, zwemmen, wielrennen en zitvolleybal.Invictus Games 2020 in Den Haag krijgt steun van DeloitteOm de Invictus Games 2020 mogelijk te maken, hebben verschillende organisaties zich verbonden aan het evenement, zoals Jaguar, Land Rover, het Nederlandse ministerie van Defensie en SAP. Ook Deloitte is dit jaar een van de partners. “Door de deelname als Official Supporter laat Deloitte aan haar werknemers en klanten zien dat fysieke en mentale gezondheid belangrijk is, en dat dit bereikt kan worden door een inclusieve en open werkomgeving neer te zetten”, vertelt Sjoerd van der Smissen, partner bij het Big Four-kantoor.

Egon Hoppe, partner bij Deloitte en zelf veteraan, vult zijn compagnon aan: “De Invictus Games staan voor het overwinnen van tegenslagen en daar sterker uit komen. In 2018 was Deloitte Australië betrokken bij de Invictus Games in Sydney. Dit jaar ondersteunen we vanuit Nederland de organisatie met projectmanagement en het neerzetten van een registratie- en accreditatiesysteem waar de aankomende jaren gebruik van kan worden gemaakt. De games zijn namelijk zo waardevol voor de deelnemers dat wij het belangrijk vinden dat er nog vele edities van de Invictus Games zullen volgen.” 

De Invictus Games gebruiken de kracht van sport om herstel te stimuleren, revalidatie te ondersteunen en een breder begrip en respect te genereren voor degenen die hun land dienen of dienden, legt Van der Smissen uit: “Ook zijn de Games bedoeld ter waardering van vrienden en familie van de gewonde of zieke (ex)-militairen. De Invictus Games in 2020 komen op een bijzonder symbolisch moment, namelijk als de wereld stilstaat bij de viering van 75-jarig vrijheid na het einde van de Tweede Wereldoorlog.” 

Medewerkers en klanten van Deloitte zullen de komende maanden verschillende projecten van de Invictus Games gaan ondersteunen, zodat de organisatie en de deelnemers van het event een succes kunnen maken. “Dat gebeurt zowel via Deloitte Impact Foundation als via interne en externe bijeenkomsten. De Deloitte Impact Foundation stelt medewerkers van Deloitte in staat om hun kennis, energie en talenten pro bono toe te passen om een positieve impact te maken”, besluit Hoppe.