M3 Consultancy verhuist naar de Werkspoorkathedraal

24 januari 2020 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

M3 Consultancy is verhuisd. Het Utrechtse supply chain- en operationsbureau heeft zijn kantoor aan de Arthur van Schendelstraat ingeruild voor een groter pand op het terrein van de Werkspoorkathedraal. “Het nieuwe kantoor is op de groei”, aldus oprichter Martin Mommersteeg. “We hebben nu zelfs twee eigen vergaderzalen, twee belhokken, een eigen keuken, een gezellige koffiehoek en een lange lunchtafel waaraan we op vrijdag met zijn allen kunnen lunchen.”

Sinds de oprichting in 2004 is M3 Consultancy gestaag gegroeid. Vandaag de dag bestaat het team uit vijftien consultants. Dit bleek net iets te veel voor het oude kantoor bij het HNK in Utrecht – met name op de vrijdagen, wanneer alle consultants aanwezig zijn. “Het was op vrijdagen vaak erg gezellig, op spitsuren schoven we bij elkaar aan”, vertelt Associate Elise Gelder. “Maar het is toch wel fijn om nu al die extra ruimte te hebben. Ook omdat we nog steeds groeien. Dat kunnen we nu voortzetten in ons nieuwe pand.” 

Dit nieuwe pand is gevestigd bij de Utrechtse Werkspoorkathedraal. In en rond deze grote voormalige fabriekshal van de Koninklijke Nederlandsche Fabriek van Werktuigen en Spoorwegmaterieel – kortweg ‘Werkspoor’ genoemd – komen evenementen, creativiteit, innovatie en ondernemerschap samen. 

M3 Consultancy verhuist naar de Werkspoorkathedraal (1)

Sinds de renovatie in 2015 is ook het terrein rondom de Werkspoorkathedraal volop in ontwikkeling. Zo hebben verschillende bedrijven uit de creatieve sector en maakindustrie hun intrek genomen in oude fabrieksgebouwen en verandert het naastgelegen havengebied in een plek voor ontmoeting en ontspanning, met verschillende horecagelegenheden. 

Een maand na de verhuizing genieten ze bij M3 Consultancy al volop van de inspirerende omgeving. “Onze buren in het gebouw zijn jonge bedrijven en er hangt een leuke sfeer in het pand”, vertelt Associate Anke Konst. “En door de vele evenementen die worden gehouden in de grote zaal in de Werkspoorkathedraal lopen er veel mensen in en rond het gebouw: van mensen strak in pak tot een lading zwangere vrouwen. Dit zorgt voor levendigheid en leuke gespreksstof.”

M3 Consultancy verhuist naar de Werkspoorkathedraal (2)

Ook de eigen nieuwe ruimte bevalt erg goed. “Wij als M3 zijn trots op het ontwerp in het nieuwe kantoor, omdat deze samen met de architecten [Kevin Veenhuizen architects, een architectenbureau met kantoren in Amsterdam en Rotterdam] en M3 is bedacht”, legt Gelder uit.

Ze vervolgt: “De stijl past dan ook helemaal bij ons. Het is een mix van M3 en de authentieke stijl van werkspoorkathedraal, met veel industriële elementen zoals stalen balken. Bij elke M3’er begint het hart sneller te kloppen wanneer we door fabriekshallen en warehouses lopen, dus de Werkspoorkathedraal past perfect bij ons.”

“Daarbij is het kantoor ook van alle gemakken voorzien – met bijvoorbeeld ergonomische stoelen en verstelbare bureaus zodat je ook staand kunt werken”, vult Konst aan. “Bovendien is er met de lange eettafel, keuken, koffiehoek, vergaderzalen en belhokken genoeg ruimte voor zowel werk als gezelligheid. Al met al is het echt een eigen plekje geworden.”

“Ondanks dat er steeds meer digitaal gewerkt wordt, geloven wij erin dat het belangrijk is om een plek te hebben om als team samen te komen. Daardoor krijg je mee wat je collega’s op andere projecten doen, bijvoorbeeld door middel van onze vrijdagse lunch lectures. Daarnaast zorgt het ook voor gezelligheid en binding binnen het team.”

M3 Consultancy verhuist naar de Werkspoorkathedraal (3)

Oprichter Mommersteeg benadrukt tot slot dat het nieuwe kantoor de ruimte biedt om de komende jaren te blijven groeien: “Met name op het gebied van digital operations zien we de vraag toenemen. Om daaraan te voldoen zijn we constant op zoek naar goede mensen. Daarnaast vinden we het belangrijk om te blijven groeien zodat ook de M3’ers zelf kunnen blijven doorgroeien in hun rol.” 

En hoewel de M3’ers op vrijdag niet meer bij elkaar te hoeven aanschuiven, is de wekelijkse terugkomdag gelukkig nog altijd reden voor extra gezelligheid. “Op het terrein van de werkspoorkathedraal zit Café de Leckere”, aldus Gelder. “Hier kunnen we op een zonnige vrijdagmiddag heerlijk biertjes drinken aan het water.”

De foto's van het nieuwe kantoor van M3 Consultancy zijn afkomstig van fotograaf Hart Nibbrig.