Arjen Verwer aan de slag bij Summiteers

01 oktober 2019 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Arjen Verwer heeft zich als Management Consultant aangesloten bij Summiteers. Hij brengt meer dan tien jaar ervaring in de financiële dienstverlening mee naar het kantoor, dat met zijn komst inmiddels bestaat uit negen professionals.

Verwer maakt de overstap vanuit Rabobank, waar hij de afgelopen tien jaar diverse (leidinggevende) functies vervulde. In zijn laatste rol bij de bank was hij actief als Global Domain Product Owner Accounts & Payments binnen de Wholesale-divisie. Hij vertelt dat hij gedurende zijn tijd bij de Rabobank al in contact kwam met enkele Summiteers: “Tussendoor hebben we altijd contact gehouden; bijpraten over wat er bij elkaar speelt of gewoon eens sparren over een uitdaging waar je voor staat.” 

Vorig jaar werd het voor Verwer duidelijk dat hij buiten de Rabobank wilde gaan kijken op zoek naar een nieuwe uitdaging: “Hoe hier invulling aan te geven was toen nog niet geheel duidelijk. Bij mij helpt het dan om met veel mensen te sparren en een mening te vormen. Zo ook met één van de partners van Summiteers, waarna we beiden enthousiast werden over de mogelijkheid om bij Summiteers invulling te geven aan deze stap. En met veel plezier tekenden we enige tijd later het contract.” 

Verandering realiseren

“De rode draad door mijn loopbaan is dat ik me altijd bezig heb gehouden met het ontwikkelen en realiseren van veranderingen in producten, processen, organisaties en individuele medewerkers”, vervolgt hij. “Daarbij hou ik ervan om mezelf, de organisatie en de individuen waarmee ik werk uit te dagen om veranderingen op korte termijn te realiseren. Met deze werkervaring op zak lonkte het om breder te gaan kijken en deze opgedane expertise ook in te gaan zetten bij andere organisaties. Consultancy biedt je de kans om dit te doen en bij Summiteers kwam het voor mij allemaal samen.”

“Het feit dat Summiteers zich richt op zowel het adviseren als het implementeren van veranderingen – met oog voor de persoonlijke ontwikkeling van de betrokken medewerkers – past perfect bij mijn profiel en ambitie. Doordat ik al eerder met hen samenwerkte, heb ik zelf kunnen ervaren waar Summiteers voor staat.’’

Arjen Verwer aan de slag bij Summiteers

Wat uiteindelijk echter de doorslag gaf was volgens Verwer heel simpel: “De mensen die er werken. Voor mij is het enorm belangrijk om met leuke en inspirerende mensen samen te werken. Daarbij staan voor mij persoonlijke ontwikkeling en een goede work-life balance centraal in het leven. Ik word er blij van mezelf en mijn omgeving uit te dagen, maar vind het ook enorm belangrijk om tijd te besteden met mijn (jonge) gezin. Op die manier ga ik met een lach door het leven.” 

De kennis die hij binnen de financiële sector heeft opgedaan rond strategie-executie gaat hij nu inzetten bij de opdrachtgevers van Summiteers: “De mogelijkheden die er liggen zijn enorm en het idee om met nieuwe uitdagingen aan de slag te gaan trekt me ontzettend. In de afgelopen jaren heb ik me veel gericht op het snijvlak tussen business en IT: met name op hoe je op een pragmatische wijze een Agile team of organisatie in kunt richten. Die kennis kan ik onder andere mooi toepassen op vraagstukken over organisatie-inrichting, maar ook op andere gebieden. Consultancy is zeer veelzijdig, ik kijk er erg naar uit om dit de komende tijd verder te ontdekken.’’ 

Teamplayer

Ook bij Summiteers reageren ze verheugd op de komst van Verwer. “Arjen is scherp op de inhoud, geïnteresseerd in mens en gedrag en gericht op concrete resultaten”, aldus medeoprichter Lidia Swinkels. “Een echte teamplayer die het leuk vindt om de mensen om hem heen verder te brengen. En hij heeft ook nog eens veel humor! Precies dat schaap met vijf poten dat we bij Summiteers zoeken dus.”

“Summiteers bestaat inmiddels bijna twee jaar”, voegt medeoprichter Dolf L’Ortye toe. “De afgelopen periode is ons team gegroeid en hebben we een groot aantal gave klanten mogen helpen. We merken dat ons verhaal aanslaat: dat we inhoud en persoonlijke ontwikkeling aan elkaar verbinden is uniek. Om aan de groeiende vraag te voldoen, wilden we graag verder groeien in omvang en senioriteit. De komst van Arjen past hier helemaal bij: hij brengt een hoop ervaring waar ons team verder op kan bouwen. En minstens zo belangrijk, het is een leuke en ondernemende vent die je er graag bij hebt in je team!”