Nizar Es-Skali keert bij Hermes | Partners terug op het oude nest

24 juli 2019 Consultancy.nl 5 min. leestijd
Meer nieuws over

Nizar Es-Skali is terug op het oude nest. Na eerder reeds meer dan vijf jaar voor Solid Professionals te hebben gewerkt, keert hij nu terug naar het adviesbureau, om als Head of Consulting een leidende rol in te nemen bij zusterbedrijf Hermes | Partners.

De wereldeconomie is steeds meer datagedreven. Zeven van de tien hoogst gewaardeerde bedrijven ter wereld halen hun waarde uit data. De meeste bedrijven beschikken echter nog niet over de data die ze nodig hebben voor onderscheidend vermogen of zijn nog niet in staat hun data zodanig te structureren dat ze er waarde uit kunnen halen.

Een partij in dit speelveld, die gespecialiseerd is in data & development en klanten helpt bij het ontsluiten van de waarde van data is Hermes | Partners. Het adviesbureau werd in 2017 opgericht naast finance & risk-specialist Solid Professionals. Inmiddels behoren de twee bureaus tot de groep van The Hup, dat nog enkele bedrijven onder zijn vleugels heeft, waaronder DNFS en het Instituut voor Vitaal Ondernemen.

Oude bekende

Recentelijk heeft Hermes | Partners een oude bekende terug aan boord gehaald: Nizar Es-Skali. Eerder werkte hij al ruim vijf jaar voor Solid Professionals. Twee jaar lang was hij toen als sales directeur verantwoordelijk voor de verkoopstrategie van de advisory-tak, Solid | Advisory. Tegelijkertijd hielp Es-Skali als Principal Consultant Finance & Risk opdrachtgevers met het verbeteren van hun finance & risk-functies. In de drie jaar daarvoor leverde hij als Managing Consultant onder meer adviesdiensten op het gebied van finance en risicomanagement. 

Eind 2018 verliet hij Solid Professionals, om als Senior manager aan de slag te gaan bij payments adviesbureau INNOPAY. Daar is hij enige tijd verantwoordelijk geweest voor business development en adviesdiensten op het gebied van digitale transacties, data analytics en riskmanagement, met een focus op de financial services-sector. Inmiddels is Es-Skali teruggekeerd en is nu bij Hermes | Partners aangesteld als nieuwe Head of Consulting.

Nizar Es-Skali, Head of Consulting bij Hermes | Partners

Hoewel zijn leidende rol een nieuwe is, “voelde het als thuiskomen”, aldus Es-Skali. In deze rol leidt hij het Consulting-team van Hermes | Partners, dat zich bezighoudt met advies op het gebied van onder andere data & development op het snijvlak tussen business & IT en het invoeren van datagedreven werken bij klanten. Tot de klantenkring van het Utrechtse bureau behoren financiële partijen als Rabobank, ING, De Volksbank, Nationale Nederlanden en a.s.r.. “Ik kijk uit naar mijn nieuwe rol bij Hermes | Partners, laat Es-Skali weten in reactie op zijn nieuwe uitdaging.

Es-Skali beschikt over een sterk trackrecord in business development, data analytics & risk management en kan bogen op meer dan vijftien jaar aan internationale ervaring in de financiële dienstverlening, banken- en verzekeringssector en management consulting. Met zijn komst haalt Hermes | Partners dan ook een ervaren consultant en manager in huis, met uitgebreide expertise op het snijvlak van datamanagement en datagedreven werken. “Vanuit mijn achtergrond in informatica en bedrijfskunde en mijn brede ervaring in consulting luister ik graag naar de situaties van klanten om vervolgens samen met mijn team de beste oplossingen te kunnen bieden op het gebied van data en development”, geeft Es-Skali aan.

Ervaren adviseur

Voorafgaande aan zijn eerste periode bij Solid Professionals, was Es-Skali werkzaam als consultant voor de finance-afdeling van Nationale Nederlanden, waarbij hij zich richtte op pensioeninvesteringen, managementverslaglegging, datamanagement en klantcommunicatie. Ook was hij adviseur bij de Rabobank, waar hij zich bezighield met verandermanagement, onder andere omtrent risicomanagementprocessen. Daarnaast was hij in Parijs actief als adviseur voor Synechron, waar hij voor banken als ING en ABN AMRO en Moody’s Analytics advies gaf omtrent de implementatie van samenwerkingsakkoord Basel II. Hij begon zijn carrière ook in de Franse hoofdstad, toen hij twee jaar als Consultant actief was voor Altran.

Es-Skali heeft twee masters op zak. In 2001 rondde hij aan Enseirb-Matmeca in Bordeaux zijn master Computer Science af, en elf jaar later behaalde hij zijn MBA aan de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Daarnaast volgde hij diverse cursussen en trainingen, onder meer op het gebied van Lean en PRINCE2. Hij kijkt uit naar de samenwerking met zijn nieuwe collega’s en de klanten van Hermes: “Vanuit de consultative selling-gedachte trek ik graag samen met klanten op om advies- en implementatietrajecten met de hoogste klanttevredenheid op te leveren. Vanuit Secure Base Leadership bied ik graag mijn team een werkomgeving waar teamleden zich zowel veilig als uitgedaagd voelen om zich continu te ontwikkelen.”

Met de komst van Nizar Es-Skali groeit het personeelsbestand van Hermes | Partners naar zo'n twintig professionals.