Ervaren bestuurder Dorine Manson in RvC van Lysias

30 april 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Meer nieuws over

Dorine Manson is deze maand gestart als lid van de Raad van Commissarissen van Lysias Consulting Group, een advies- en interimbureau voor de publieke sector. 

“Met haar ervaring als bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk Nederland en daarvoor directeur EZ bij de gemeente Amsterdam is zij voor de directie van Lysias een goede gesprekspartner over onze strategische keuzes”, zegt Magdeleen Sturm, directeur van Lysias. 

Manson werkte tot vorig jaar als bestuursvoorzitter van VluchtelingenWerk, een organisatie die de belangen van vluchtelingen en asielzoekers in Nederland behartigt. In de rol gaf ze leiding aan de non-profit organisatie, waarbij ze zich de afgelopen jaren vooral richtte op de transformatie van 14 zelfstandige afdelingen naar een meer gecentraliseerde organisatiestructuur. Momenteel is ze managing director van Goede Doelen Loterijen, een positie die ze sinds oktober vorig jaar bekleedt.

Ervaren bestuurder Dorine Manson in RvC van LysiasEerder in haar loopbaan werkte Manson zo’n acht jaar voor de gemeente Amsterdam en negen jaar voor de adviespoot van PwC. “Vanuit mijn ervaring als adviseur bij PwC snap ik ook wat de beweegredenen zijn van adviseurs en hoe je kunt werken aan de ontwikkeling van professionals”, aldus de RvC-lid. Met haar ervaring in het publiek-private veld en uitgebreide ervaring als toezichthouder, verwacht ze “een goede rol te kunnen spelen” als sparringpartner voor de directie. 

Manson kent Lysias van opdrachten die zij deden voor VluchtelingenWerk en de gemeente Amsterdam. “Ik ken Lysias Consulting Group als een bureau dat werkt vanuit een oprechte betrokkenheid bij het publiek domein, en dat spreekt me aan. Ik zag altijd een grote gedrevenheid om tot maatschappelijk resultaat te komen, en tegelijkertijd een goed begrip voor de context waarin dat resultaat moet worden behaald.” 

Met de toevoeging van Manson bestaat de RvC van Lysias uit drie leden. Naast Manson zijn dat Hein van Oorschot, voormalig voorzitter van het College van Bestuur van Breda University of Applied Sciences (voormalig NHTV Breda), en Hanneke Möhring, voormalig raadslid van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Ook Möhring heeft een rijk verleden in de advieswereld; zij werkte eerder voor Boer & Croon en Berenschot

Sturm: “We hebben een stevige Raad van Commissarissen nodig in deze tijd van grote maatschappelijke veranderingen en groei van ons bureau. Hun ervaring komt van pas bij de verdere ontwikkeling van Lysias.”