HET IT koopt hardware- en onderhoudspraktijk van Centric

07 januari 2019 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

IT-dienstverlener HET IT heeft de hardware- en onderhoudsactiviteiten van Centric ingelijfd. De overname volgt op een jarenlange samenwerking tussen de twee partijen.

Karim Henkens, CEO van Centric, vertelt dat de verkoop is ingegeven van de wens van het bestuur van Centric om zich nadrukkelijker te richten op IT-outsourcing, een van de kernactiviteiten van de organisatie. “In lijn met onze strategie dragen we de generieke hardware-activiteiten over aan HET IT.” 

De bestuursvoorzitter van de IT-dienstverlener uit Gouda voegt toe dat ze vertrouwen heeft in de overdracht. “Tien Centric-collega’s maken de overstap naar HET IT, waardoor hun kennis en ervaring geborgd blijft voor onze klanten. Zo kunnen zij ook in de toekomst rekenen op de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening.” 

Centric richt zich op vier hoofdactiviteiten: Software Solutions, IT Outsourcing, Business Process Outsourcing en Staffing Services. De afdeling die zich bezighield met hardware- en onderhoudsactiviteiten was onderdeel van de IT Outsourcing-praktijk en verleende met name diensten aan gemeenten en midmarket-organisaties.

HET IT koopt hardware- en onderhoudspraktijk van CentricVoor HET IT zorgt de overname voor een breder producten- en dienstenportfolio en een grotere cliëntenbasis. “Dankzij de overname integreren we twee perfect bij elkaar passende technische organisaties met een handen-uit-de-mouwen-mentaliteit. Door de gecombineerde technische kennis en ervaring vergroten we de effectiviteit en leggen we de basis voor het komende decennium,” aldus Ap Padberg, eigenaar van HET IT.

HET IT is een full service IT-dienstverlener uit Zoetermeer met een focus op ondersteuning van IT-afdelingen in de (groot)zakelijke en overheidsmarkt. Het IT-bedrijf, opgericht in 2002, heeft een sterk jaar achter de rug: in 2018 wist het samen met in-house servicepartner Hartman Service Center de omzet met zo’n 25% te laten groeien. 

Afgelopen jaar zat Centric twee keer aan de andere kant van de dealmaking-tafel. In januari 2018 nam het een belang in business intelligence-specialist VyZyr, en kort daarna kocht het in België Summit Retail, een IT-bedrijf voor de retailmarkt.

Vorig jaar werd Centric IT Outsourcing nog verkozen tot een van de beste leveranciers voor IT uitbestedingsdiensten.