Bemiddelaar van finance professionals Finaxe start in Arnhem

04 oktober 2018 Consultancy.nl

Finaxe heeft een vestiging geopend in Arnhem. Daarmee beschikt de detacheringsspecialist voor finance professionals nu over vier kantoren. Jeroen Daalmeijer is aangesteld als eindverantwoordelijke voor de nieuwe locatie in de Gelderse hoofdstad. 

Finaxe werd zo’n vijf jaar geleden – in 2013 – opgericht in Groningen. Het bedrijf is een detacherings-, wervings-, en selectiebureau dat zich richt op financiële professionals. Daarnaast biedt het als bemiddelaar ook freelance finance professionals op interim- en detacheringsbasis. Zo bemiddelt het bedrijf startende talenten, maar ook ervaren finance professionals die – in zowel specialistische als management rollen – actief zijn op het gebied van accounting, reporting & consolidation, financial control, business control en audit & advisory. 

De afgelopen jaren gingen de zaken niet onverdienstelijk voor Finaxe. Zo breidde het bedrijf zich stapsgewijs uit richting het zuiden van ons land. In 2015 werd een kantoor geopend in Zwolle en enige tijd later werd daar ook een Utrechtse vestiging aan toegevoegd. Er werken op dit moment ruim vijftien professionals voor Finaxe, die samen de dienstverlening aan interimmers, freelancers en klanten onderhouden. 

Het detacheringsbureau laat echter weten dat het daar niet bij blijft: “De komende jaren zijn gericht op het bedienen en uitbreiden van het huidige netwerk en groei. Onder andere door het opstarten van nieuwe kantoren. Ook elders in het land willen we onze regionale betrokkenheid en de verbinding met het finance netwerk van dichtbij waar maken. Onze missie: Het vooruitstrevend verbinden van talent en organisaties binnen de financiële wereld.” 

Chef de mission aan het woord

Als onderdeel van die strategie heeft Finaxe een nieuwe vestiging in Arnhem geopend. Jeroen Daalmeijer is aangesteld als Managing Consultant en heeft de leiding over het kantoor in de Gelderse hoofdstad: “Ik heb heel veel zin in deze uitdaging”, geeft hij te kennen. Daalmeijer zegt dat de bedrijfscultuur voor hem doorslaggevend is geweest om de overstap vanuit Marktlink Fusies & Overnames te maken: “Finaxe is een jong, snelgroeiend bedrijf met een platte structuur. De sfeer is informeel, het is een leuke club mensen die samen de markt aan het veroveren is en volop in de groei zit. Dat op zich is al erg leuk en het starten van een nieuw kantoor binnen deze organisatie is helemaal een supermooie uitdaging.” 

Bemiddelaar van finance professionals Finaxe start in Arnhem

Daalmeijer kan leunen op veel werkervaring. Voordat hij bij het M&A-bureau in dienst trad, waar hij ruim een jaar HR-manager was, werkte hij bijna twaalf jaar voor Eiffel, een kantoor dat juridisch, financieel en procesadvies verleent. Daar was hij van 2005 tot 2012 in de weer als Consultant en zette hij zich op opdrachtbasis in voor tal van klanten, zoals energiegigant Essent, waar hij als projectleider vier teamleiders en dertig projectmedewerkers onder zijn hoede had. De daaropvolgende vierenhalf jaar – van 2012 tot 2017 – was hij als HR Business Partner werkzaam voor Eiffel. In die rol was hij onder meer verantwoordelijk voor de inzetbaarheid en het functioneren van zo’n honderd professionals uit diverse sectoren. Daalmeijer begon bij Eiffel nadat hij aan de Hanze Hogeschool Groningen een bachelorsdiploma in de Sociaal Juridische Dienstverlening behaalde. 

De stap die Daalmeijer zo’n dertien jaar geleden zette – van het hoger onderwijs naar het bedrijfsleven – is van vergelijkbare aard als de stap die hij onlangs maakte. In zijn rol als Managing Consultant van het nieuwe kantoor van Finaxe in Arnhem moet hij namelijk ook vanaf nul beginnen. Toch is er volgens Daalmeijer wel een groot verschil: “Ik heb de afgelopen jaren een groot netwerk opgebouwd.” Hij erkent echter dat elk begin niet eenvoudig is: “Het werven van goede nieuwe financials zal de grootste uitdaging zijn. Op dit moment is er meer vraag dan aanbod, het is lastig om echt goede mensen te vinden, zeker in de regio Arnhem. Je vist met z'n allen in dezelfde vijver.” 

De komende tijd houdt Daalmeijer zich onder meer bezig met het samenstellen van het team waarmee hij de doelstellingen van Finaxe zal gaan nastreven. Zo is hij onder andere op zoek naar een directe collega: “Liefst iemand met een achtergrond in recruitment of sales, maar het belangrijkste is dat iemand de juiste persoonlijkheid heeft. We gaan samen een nieuw kantoor opbouwen, mijn nieuwe collega moet net als ik echt de drive hebben om van Finaxe Arnhem een groot succes te maken. Ik zoek iemand die resultaatgericht is, proactief, creatief, initiatiefrijk, echt een aanpakker. Dat het tussen ons goed klikt is uiteraard ook vrij belangrijk. Verder wil ik de komende jaren gestaag doorgroeien zowel wat betreft interne consultants als financials die we extern bemiddelen.” 

Daarnaast is Daalmeijer deze periode ook elders in het land te vinden: “Verder werk ik de komende weken vanuit de kantoren in Zwolle, Groningen en Utrecht. Ik wil daar mijn collega's leren kennen, sfeer proeven en het Finaxe0-gevoel helemaal tot me te nemen. Ik heb er heel veel zin in”, besluit de nieuwe vestigingsleider van Finaxe Arnhem.

Update februari 2019: Per 1 februari 2019 opereert Finaxe met een nieuwe naam: Finanxe.


Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Ngenious Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners Prowareness PwC Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization TIC Advisory Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup