Consultancybureau BrightStone Group start Young Professionals-praktijk

07 september 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

Consultancy- en projectorganisatie BrightStone Group heeft een Young Professionals-praktijk gelanceerd. Volgens Karien Bos, managing director van het adviesbureau, wordt de roep van opdrachtgevers om (internationale) young professionals steeds groter, “waardoor we hierin graag investeren”.

“Jonge talentvolle professionals zijn binnen de arbeidsmarkt erg gewild, maar tegelijk moeilijk te ‘vangen’”, vertelt Bos, die vijf jaar geleden BrightStone Group oprichtte, samen met mede-partner Frans Rutten. Gezamenlijk hebben ze het bureau weten uit te bouwen tot een bekende speler op het gebied van risk, finance, audit en compliance. Opdrachtgevers kunnen bij BrightStone Group terecht voor consultancy, project management en interim-ondersteuning.

Bright Young Professionals

Met de start van ‘Bright Young Professionals’ wordt een nieuwe dienst toegevoegd aan de portefeuille: het opleiden en detacheren van starters. Dit is geen geheel nieuwe activiteit voor het bureau; “we werken al jaren met young professionals”, geeft Bos aan, die uitlegt dat als gevolg van de groeiende vraag naar young professionals de dienstverlening nu in een aparte praktijk is ondergebracht:  “Het voor ons een logische stap om Bright Young Professionals op te richten, voor nóg meer focus en commitment.”

Het besluit komt op een moment, waarop de roep vanuit de markt naar meer starters het hoogste niveau in jaren heeft bereikt. Volgens data van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) stonden er eind juni 2018 maar liefst 251.000 vacatures open. Waar de positie van starters er nog geen drie jaar geleden niet al te rooskleurig uitzag, zo hebben ze vandaag de dag de luxe om overal aan de slag te gaan. Werkgevers op hun beurt moeten alles uit de kast halen om deze jonge talenten aan te trekken.

Financieel bureau BrightStone Group start Young Professionals-praktijk

Wat daarbij ook een rol speelt is dat de starters van nu – de zogeheten millennials – andere eisen hebben richting hun werkgevers dan professionals uit oudere generaties. “Ze stellen andere verwachtingen aan een werkgever. Zekerheid en salaris zijn niet hun belangrijkste drijfveren. Flexibele werktijden, persoonlijke ontwikkeling en carrièrekansen wél. Ook zijn Young Professionals minder hiërarchisch ingesteld. Ze zijn eerder op zoek naar een coach dan naar een controlerende manager”, licht Bos toe.

Gevraagd naar hoe Bright Young Professionals zich in de markt onderscheidend zal kunnen nestelen, wijst Bos op het sterke trackrecord dat het bureau reeds heeft opgebouwd: “15 van onze klanten werken inmiddels met Bright Young Professionals.” Meer naar de lange termijn kijkend, stelt Bos: “Wij doorgronden de markt, dat is onze passie. Weten waar bedrijven behoefte aan hebben is één, daar daadwerkelijk iets mee doen is twee. Daarnaast snappen wij young professionals, we spreken hun taal. Hierdoor weten wij altijd een perfecte match te realiseren.”

Kickstart voor carrière

Kandidaten die interesse hebben om zich bij de nieuwe praktijk aan te sluiten, krijgen in de brochure over de nieuwe praktijk het volgende beloofd: “Bij Bright Young Professionals helpen we jou om de slimste plek te vinden om jouw carrière een kickstart te geven. We helpen je niet alleen aan ‘great place to work’, maar investeren ook in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en maken je onderdeel van een internationale community van gelijkgezinden."

Op dezelfde manier waarop detacheerders werken –  Bright Young Professionals zal concurreren met partijen als Calco, ORMIT, Redmore Group en YSE – krijgen opdrachtgevers na het eerste jaar de mogelijkheid om de Bright Young Professional een vast contract aan te bieden. Uit data van het afgelopen jaar blijkt dat 99% van de opdrachtgevers van BrightStone Group besloot om van deze optie gebruik te maken.