Hubert Verweij over zijn overstap uit de FMCG-industrie naar First Consulting

08 juni 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Wat betekent het nou écht om consultant te zijn bij First Consulting? Wie zijn de mensen die het bedrijf zo succesvol maken? Wat maakt dat zij met plezier, ambitie en trots het bedrijf dagelijks naar een hoger niveau tillen? Hubert Verweij, Senior Business Consultant bij First Consulting, aan het woord. 

Hoe ziet je professionele carrière er tot First Consulting uit?

“Ik heb gymnasium bèta gedaan en daarna Industrial Engineering & Management Science aan de TU Eindhoven. Mijn interesse voor het analyseren en oplossen van complexe vraagstukken zat er al vroeg in. Daardoor ben ik min of meer automatisch in het management consulting vak terecht gekomen. Het adviseren van en samenwerken met klanten is mijn zakelijke passie. Daarbij sta je als consultant steeds weer voor nieuwe uitdagingen en vraagstukken en wordt het uiterste van je gevraagd om de verwachtingen van de klant en jezelf te overtreffen.

Ik heb sinds mijn afstuderen in 2001 achtereenvolgens bij drie management consulting takken van de zogenaamde Big Four gewerkt. Mijn overstappen die ik in deze periode heb gemaakt, maakte ik omdat me steeds nieuwe uitdagingen werden aangeboden; zowel op mijn vakgebied, Procurement & Supply Chain, als op het vlak van klanten en hun uitdagingen.

Na 15 jaar in een Big Four omgeving te hebben gewerkt, heb ik bewust een uitstap naar de industrie gemaakt in een transformatierol bij een grote FMCG-onderneming. Ik heb daar ‘aan de andere kant van de tafel’ veel geleerd, maar miste uiteindelijk toch mijn passie. Ik besloot terug te keren naar consulting en heb per 1 december 2017 mijn plek hier gevonden.”

Hubert Verweij, Senior Business Consultant - First Consulting

Hoe en waarom ben je bij First Consulting terecht gekomen?

“Ik kwam met First Consulting in contact via een oud-collega die First Consulting kwam introduceren. Gedurende het half jaar daarna kreeg ik een goed beeld van First Consulting. Een doelgerichte club met slimme én sociaalvaardige mensen die staat voor het realiseren van resultaat. Een club zonder bureaucratie en politiek. Toen ik besloot terug te keren naar consulting waren er meerdere opties, maar First Consulting sprak me door de ‘way of working’ duidelijk het meeste aan.” 

Hoe bevalt de overstap terug naar consulting en specifiek First Consulting? Wat is er nu anders aan First Consulting? 

“Ik ben blij terug te zijn in het consulting vak. Dat was een goede keuze, ik kan mijn passie weer (beter) kwijt. In de korte tijd bij First Consulting werk ik ondertussen voor mijn tweede grote klant. Eerst was ik actief voor een grote luchthaven en momenteel werk ik voor een grote multinational aan een belangrijke transitie van mensen, processen en contracten. Ik kan me door de werkwijze van First Consulting volledig op de uitdagingen van mijn klant focussen, omdat ik niet door andere interne zaken word afgeleid. Die ultieme klantfocus kenmerkt First Consulting. Bij en met klanten maken we het verschil. Juist daarom hebben we ook geen kantoor.

Opvallend vind ik verder de kernwaarden (redactie: Scherp, Samen, Stoutmoedig, No Nonsense, Vertrouwen, Plezier). Geen mooie woorden die door een marketing afdeling zijn bedacht. Die 6 kernwaarden zijn echt waar First voor staat: what you see is what you get. Dat vind ik bijzonder. Als persoon herken ik mij volledig in de kernwaarden, waarbij Plezier er voor mij uitschiet: zonder deze kernwaarde is succes niet mogelijk.” 

Wat is jouw rol in de ontwikkeling van First Consulting?

“Binnen First Consulting richt ik mij vooral op de sectoren Industry en Retail, maar zet ik mijn brede programmaervaring ook binnen andere sectoren in. Met de unieke werkwijze van First Consulting en een mooie mix van ervaren consultants en ambitieuze jonge scherpe collega’s maken wij het verschil in de markt. 

Het verbeteren, digitaliseren en transformeren van inkoop en supply chain processen heeft daarbij mijn speciale interesse. Als management consultant bij de Big Four heb ik bedrijven in de maak-, voedingsmiddelen en high-tech industrie geholpen bij het centraliseren van hun organisatie, het stroomlijnen van hun processen, het implementeren van systemen en het reduceren van bottom-line kosten. Daarbij heb ik programma’s voor multinationals afgewisseld met specialistische projecten bij middelgrote ondernemingen. Ik draag actief bij aan het uitbouwen van de First Consulting expertise op dat vlak.”  

Tot slot, hoe zit je werkweek eruit? 

“Ik werk 5 dagen per week bij de klant. Daarnaast besteed ik tijd aan het ontwikkelen van mijn kennis op mijn vakgebied en het ontwikkelen van mijn netwerk. Ik word daarbij vooral gedreven doordat ik geïnteresseerd ben in nieuwe ontwikkelingen en de uitdagingen die anderen daarbij zien en hebben. 

Privé breng ik graag tijd door met mijn vrouw Jeannette. Wandelen is een groot tijdverdrijf van ons. Daarnaast tennis ik sinds enige tijd. Jeannette en ik zijn allebei “sport-minded” en proberen ieder kwartaal een sportevenement te bezoeken. En laat ik tenslotte onze jonge hond niet vergeten, die geeft veel plezier maar kost ook veel tijd.”