Chantal van der Meer versterkt PRCS als nieuwe adviseur

04 mei 2018 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

PRCS heeft zijn team versterkt met Chantal van der Meer. In haar nieuwe rol zal ze organisaties ondersteunen bij het inrichten van meer wendbare vormen van organiseren, het optimaliseren van processen en het verhogen van de klantwaarde en efficiency.

Chantal van der Meer is een professional met jarenlange ervaring op het snijvlak van proces-, project- en verandermanagement. Alvorens ze de overstap maakte naar PRCS, is Van der Meer bij verschillende organisaties actief geweest met organisatieontwikkeling. Zo werkte ze onder meer als intern adviseur in de luchtvaart- en waterschapsector en werkte ze ruim zes jaar voor KPMG
, waar ze doorgroeide tot Senior Adviseur.

Naast het invullen van een adviserende rol en het begeleiden van implementatietrajecten vervulde Van der Meer binnen KPMG ook een interne rol als trekker van de expertisegroep Procesmanagement. Vanuit die functie organiseerde ze kennissessies en gaf ze interne trainingen over procesmanagement/procesverbetering. De focus van haar werkzaamheden lag verder op procesinrichting en -optimalisatie in combinatie met het verbeteren van de samenwerking in processen.

Chantal van der Meer, Organisatieadviseur - PRCS

Bij PRCS, dat onder meer gespecialiseerd is in organisatieverandering, zal Van der Meer zich specifiek richten op Nieuw Organiseren. ”Meedenken en adviseren over nieuwe, meer wendbare vormen van organiseren. Veranderingen in de bedrijfsvoering waarvoor cultuur- en gedragsverandering nodig is. Of focus op vergroten van klantwaarde en efficiency. Als adviseur, projectleider of coach”, legt Van der Meer uit.

Het in Amsterdams gevestigde adviesbureau geeft aan “enorm trots en blij” te zijn met de aansluiting van Van der Meer en de ruime kennis en ervaring die zij meeneemt op het gebied van proces- en projectmanagement, veranderbegeleiding, continu verbeteren en methoden als lean, agile en scrum.

Voorbeelden van projecten waaraan Van der Meer gedurende haar loopbaan een bijdrage heeft mogen leveren zijn onder meer: het verbeteren van de processturing op logistieke processen van een groothandel, het uitvoeren van een impactanalyse in verband met een beoogde centralisatie van facilitaire diensten bij een ministerie, en het optimaliseren van financiële- en planning & control processen bij een mediabedrijf.

Over haar nieuwe rol bij PRCS zegt Van der Meer: “Ik help organisaties graag om veranderingen duurzaam te maken. En om te blijven verbeteren. Vanuit een integrale benadering waarbij de bedrijfskundige kant en menskant hand in hand gaan.” Sinds 2016 coacht Van der Meer ook individuen met een werkgerelateerde ontwikkelvraag en faciliteert ze teamsessies voor teams in verandering. Ze is gecertificeerd om ‘Management Drives’-drijfverentesten af te nemen.