Detacheerder Talent&Pro voegt Compliance & Risk toe aan dienstverlening

04 april 2018 Consultancy.nl 5 min. leestijd

Talent&Pro, een detacheringsbureau met een focus op de financiële sector, heeft een nieuwe business unit opgetuigd. Met de nieuwe tak, gericht op het snijvlak van compliance, risk en legal, komt Talent&Pro tegemoet aan de toenemende vraag vanuit klanten en zal de detacheerder bovendien nieuwe markten buiten de financiële sector aanboren.

Vooral financiële instellingen hebben de laatste jaren in toenemende mate te maken gekregen met alsmaar complexere wet- en regelgeving, waarbij het toezicht op naleving hiervan ook flink is aangescherpt. De kredietcrisis, diverse schandalen en de roep om strengere regelgeving en transparantie vormden belangrijke aanleidingen voor de snel veranderende markt. Als gevolg hiervan hebben organisaties steeds vaker behoefte aan goed opgeleide professionals met specifieke kennis over nieuwe wet- en regelgeving, risk en compliance.

Dat beeld in de markt herkent ook Talent&Pro, met ruim 900 interimspecialisten een van de vijftig grootste detacheerders van ons land en naar eigen zeggen de marktleider op het gebied van detachering, projecten en advies in de financiële dienstverlening. Bij het bedrijf werken specialisten die op zowel operationele als strategische functies worden ingezet bij onder meer het bank- en verzekeringswezen, de pensioen- en levenbranche en het actuariaat*. Talent&Pro maakt onderdeel uit van de Redmore Group en werkt voor alle grote financiële instellingen in Nederland. Onlangs werd het bureau door Great Place to Work (GPTW) uitgeroepen tot ‘Best Workplace’, waarmee het zich onder de beste werkgevers van Nederland mag scharen.

Compliance, Risk en Legal unit

Met de toenemende behoefte aan risk- en compliance-expertise heeft Talent&Pro de laatste tijd vooral de vraag naar talenten gespecialiseerd in specifieke thema’s als Common Reporting Standard (CRS), Foreign Account Tax Compliance Act (FATCA), Basel III/IV, Know your Customer (KYC) en Markets in Financial Instruments Directive 2 (MiFID2) fors zien toenemen. Om in te spelen op deze marktontwikkeling heeft Talent&Pro besloten een nieuwe business unit op te tuigen. De zogeheten Compliance, Risk en Legal business unit zal klanten ondersteunen die hulp nodig hebben bij vraagstukken rondom deze gebieden.

Talent&Pro voegt Compliance & Risk toe aan dienstverlening

Ronald Hensen, Directeur Bancair, bij Talent&Pro, licht toe: “Onze klanten vragen ons steeds vaker mee te denken over uiteenlopende compliancevraagstukken. Met de business unit Compliance, Risk en Legal leggen we nog meer focus op dienstverlening in dit vakgebied. Dit doen wij met professionals die zich willen richten op het versterken van de integriteit van een organisatie, haar klanten, haar medewerkers, de markt en haar data.” De nieuwe praktijk, die ongeveer vijftig medewerkers telt, heeft een zelfstandige plek binnen de organisatie gekregen.

Mirjam van Genderen

Om de nieuwe praktijk te gaan leiden, heeft Talent&Pro Mirjam van Genderen benoemd tot Unit Manager. Van Genderen startte in 2011 als Adviseur Bedrijven bij het Talent&Pro-onderdeel Match en More, de tak die uitsluitend professionals bemiddelt voor opdrachtgever Rabobank Groep. Na vervolgens de rol van People Manager te hebben vervuld, werd Van Genderen in mei 2016 aangesteld in haar meest recente rol als Accountmanager Bancair. In die functie is ze de afgelopen circa twee jaar verantwoordelijk geweest voor het accountmanagement bij een aantal van Talent&Pro’s bancaire opdrachtgevers binnen de financiële markt. Ook hield ze zich bezig met de commerciële vertegenwoordiging van Talent&Pro, het relatiebeheer bij bestaande opdrachtgevers, het maken van offertes en het coördineren van trajecten bij klanten.

Van Genderen wijst op het feit dat binnen de bestaande compliance- risk- en legal-trajecten van Talent & Pro steeds vaker een overlap zichtbaar was in opdrachten, competenties en opleidingen: “Door de krachten van beide te bundelen, kunnen we meer waarde toevoegen voor onze klanten én onze medewerkers en de markt breder bedienen.”

Nieuwe markten

Naast dat de nieuwe unit zal voorzien in de toenemende vraag vanuit opdrachtgevers, biedt de Compliance, Risk en Legal-praktijk ook kansen voor Talent & Pro om zich buiten het financiële spectrum te begeven en nieuwe markten aan te boren. Van Genderen: “Als marktleider in de financiële dienstverlening hebben we tot nu toe altijd de focus gehad op de financiële markt. Aangezien elk bedrijf te maken heeft met compliance- en legal-vraagstukken, onderzoeken we de komende tijd of we hiermee kunnen uitbreiden naar nieuwe markten binnen de publieke sector, zoals de zorg en de overheid.”

Hensen wijst ten slotte op de ruime ervaring die Van Genderen vanuit haar functie als Accountmanager brengt in haar nieuwe rol. “Mirjam neemt een unieke combinatie mee van inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van compliance en ervaring met het opzetten van nieuwe ontwikkeltrajecten binnen Talent&Pro.” 

Van Genderen besluit: “We hebben ‘inhouse’ gemotiveerde Talenten en Pro’ers die interesse hebben om met compliance- en riskvraagstukken aan de slag te gaan…Door ons uitgebreide opleidings- en ontwikkeltraject zetten we goed opgeleide en gekwalificeerde compliance- en legal-specialisten in bij onze opdrachtgevers in functies als CDD Analist, Operational Risk Specialist of Compliance Officer.”

* De interim professionals werken verdeeld over acht gespecialiseerde business units, waaronder Pensioen&Leven, Bancair, Actuarieel, Schade, Zorg&Inkomen, Business IT, Match&More (Rabobank), Finance en de nieuwste unit Compliance, Risk en Legal.