Marc Burger volgt Mark Hofland op als CEO Capgemini Consulting Nederland

27 maart 2018 Consultancy.nl

Marc Burger volgt Mark Hofland op als topman van Capgemini Consulting in Nederland. De kersverse CEO werkt al sinds de zomer van 2012 voor de consultancypraktijk van Capgemini. 

“Ik heb er alle vertrouwen in dat Marc Burger onze positie als leider in digital transformation verder zal te versterken", zegt Volkmar Varnhagen, die eindverantwoordelijk is voor Capgemini Consulting in de regio Centraal-Europa (Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk). 

Burger brengt meer dan zeventien jaar ervaring in business consultancy mee naar zijn nieuwe rol. Na zijn carrière te zijn begonnen bij KPMG Consulting werkte hij vervolgens zes jaar voor Trompenaars-Hampden Turner, een boutique adviesbureau gespecialiseerd in verandermanagement en cultuur (begin 2015 is Trompenaars-Hampden Turner ingelijfd door de People & Change-tak van KPMG Advisory).

In 2006 ging Burger aan de slag bij Deloitte, waar hij uitgroeide tot Director in de Human Capital-afdeling van Deloitte Consulting. In de rol gaf hij als hoofd van de Organization Change-service line leiding aan een team van zo’n veertig consultants die zich richten op human capital- en verandermanagementdiensten aan opdrachtgevers. Na zes jaar bij het Big Four kantoor maakte Burger de overstap naar Capgemini Consulting, met een team van 3.000 adviseurs in meer dan twintig landen een van 's werelds grotere adviesbureaus. Capgemini Consulting is onderdeel van de Franse IT-reus Capgemini, dat met 200.000 medewerkers en een omzet van €12,8 miljard een wereldwijde top-10 ICT-dienstverlener is.

Marc Burger, Country Head, Capgemini Consulting Nederland

Burger begon bij Capgemini Consulting als Vice President en als hoofd van de People & Performance-praktijk. Na een aantal interne rollen met toenemende verantwoordelijkheid te hebben bekleed, waaronder Industry Leader van de Manufacturing & Life Science Industry-groep, is hij nu benoemd tot de hoogste positie in ons land: Country Head Nederland. Hij wordt verantwoordelijk voor alle activiteiten van de consultingtak, van sales en business development tot thought leadership en de uitvoering van programma’s bij opdrachtgevers. Hij volgt Mark Hofland op, die zelf begin 2016 Johan van den Arend Schmidt opvolgde.

Burger zal zich in zijn nieuwe rol nog altijd inzetten voor klanten: “Ik blijf ook als senior adviseur betrokken bij het opzetten en uitvoeren van grote businesstransformaties van cliënten”, aldus de nieuwe topman tegenover Consultancy.nl. Hij specialiseert zich in human capital-strategie, grootschalige bedrijfstransformatie en digitalisering. “Tijdens zijn consultancycarrière heeft hij sterke operationele en leiderschapskwaliteiten aan de dag gelegd door CxO's te ondersteunen in diverse bedrijfstransformaties op wereldwijde schaal met diepgaande expertise in de digitale domeinen en door leiding te geven aan onze manufacturing practice. Hij is de juiste persoon om ons groeimomentum in de regio door te trekken”, aldus Varnhagen. 

Internationaal rapporteert Burger aan de Duitser Volkmar Varnhagen en de Fransman Cyril Garcia, de wereldwijde baas van Capgemini Consulting. In Nederland zetelt hij in de Executive Committee van Capgemini Nederland, die verder bestaat uit Jeroen Versteeg (bestuursvoorzitter), Mark Grimberg, Jorge Sobrino en Lout van Montfoort (ad interim).

Naast zijn advieswerkzaamheden is Burger, die is gepromoveerd in het vakgebied Organizational Anthropology, gastdocent aan de Universiteit van Amsterdam (Communicatie & Organisatieverandering).

Nieuws

Meer nieuws over