Snelgroeiende BrightStone Group betrekt nieuw kantoor in Utrecht

06 april 2018 Consultancy.nl 3 min. leestijd
Meer nieuws over

BrightStone Group, een snelgroeiende consultancy en projectenorganisatie, is begin februari verhuisd naar een nieuw kantoorpand in Utrecht. Door de snelle groei van het team is het bureau uit haar jasje gegroeid en is besloten het oude kantoor in Breukelen te verruilen voor een nieuw onderkomen in het Utrechtse Central Business Park.

De specialist in finance, risk, audit en compliance kende afgelopen jaar een zeer sterke groei. Zo sterk, dat het BrightStone Group zelfs een FD Gazelle award heeft opgeleverd, die onlangs door het team in ontvangst werd genomen. “Wij zijn trots op ons team en de award is voor ons een bevestiging dat wij goed bezig zijn. We zien het ook als een aanmoedigingsprijs om te blijven excelleren en het verschil te maken in de markt van consultancy en adviesdiensten”, aldus Frans Rutten, die in 2013 samen met Karien Bos het adviesbureau oprichtte. 

BrightStone Group geldt in de markt als een nichespeler: het bureau helpt opdrachtgevers met het adviseren en implementeren van veranderingen binnen de domeinen finance, risk, audit en compliance. De aanpak van het bureau heeft de aandacht weten te trekken van uiteenlopende klanten, waaronder AEX- en AMX-fondsen, techbedrijven en partijen in de financiële sector, zoals banken, verzekeraars en vermogensbeheerders.

BrightStone GroupOm projecten te bemensen, werkt BrightStone Group met een hybride model. Het bedrijf heeft om te beginnen enkele ervaren consultants in dienst, die kunnen bogen op een jarenlang trackrecord in de industrie. Daarnaast werkt het bureau met een selecte groep zelfstandige professionals, “om antwoord te kunnen geven op de vaak nichevragen waarvoor opdrachtgevers ons inschakelen”, aldus Bos. Verder beschikt BrightStone Group ook over een pool van getalenteerde young professionals. Vorig jaar stroomde meer dan vijftien young professionals het zogeheten Young Bright-programma in – zij worden vooral ingezet binnen de afdelingen finance, risk, valuation, operations en data management van opdrachtgevers. Inmiddels is dit aantal opgelopen naar 25 jonge consultants met 16 nationaliteiten.

Met alle (groei)ontwikkelingen op de achtergrond, was het aan Rutten en Bos om een nieuw en groter kantoor te vinden voor het team. De keuze viel op een kantoorgebouw aan de Reactorweg 301 te Utrecht, dat onderdeel uitmaakt van het compleet vernieuwde Central Business Park. Dit kantoorcomplex op bedrijventerrein Lage Weide bestaat uit vier zelfstandige, vrijstaande kantoorgebouwen.

“Met het nieuwe (internationale) Young Bright-talent dat aan het team van BrightStone is toegevoegd, zijn we verheugd om te verhuizen naar een nieuw en groter kantoor waar we onze dienstverlening aan onze relaties verder kunnen voortzetten en ook kunnen ontvangen voor kennissessies”, vertelt Bos. Lumen Group, een zusteronderneming van BrightStone Group, gespecialiseerd in Privacy & Data Protection-consultancy, is ook naar de nieuwe locatie verhuisd.

Rutten voegt toe: “De komende jaren streven wij naar verdere duurzame groei. De beste zijn in onze vakgebieden, dat is waar het om gaat. Ons nieuwe kantoor moet dan ook een verbindingsplaats zijn waar onze opdrachtgevers en onze medior en senior professionals elkaar kunnen ontmoeten.”