Marcelle Verhoeven, Roel Dijkstra en Jonathan Seib naar GKSV

22 februari 2018 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Adviesbureau GKSV Reputatie | Communicatie | Public Affairs heeft zijn team versterkt met drie nieuwe intelligence specialisten: Marcelle Verhoeven, Roel Dijkstra en Jonathan Seib. De toevoeging van de drie young professionals zorgt voor een verdere versterking van de dienstverlening op het gebied van onderzoek en data-driven consultancy.

Marcelle Verhoeven, gestart als Intelligence Specialist, voerde bij GKSV eerder al haar afstudeeronderzoek uit, in het kader van haar begin dit jaar afgeronde master in Beleid, Communicatie en Organisatie aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Haar masterscriptie richtte zich op de accountability van de public affairs-activiteiten van de Amsterdamse public affairs- en communicatiespecialist. Daarnaast hield ze zich in haar stage bezig met politieke monitoring en kleinere opdrachten. Sinds kort werkt ze ook als vrijwilliger binnen het campagneteam van Student & Starter, een politieke partij in de Utrechtse gemeenteraad opgericht vanuit studenten en starters.

Roel Dijkstra heeft de afgelopen jaren verschillende rollen vervuld, onder andere als salesmedewerker (IKEA, America Today), als Accountmanager (Movit Sport), als Customer Relations-medewerker (Waterbedrijf Groningen) en als Copywriter (online marketing via Succesfactor.nu). In zijn nieuwe rol bij GKSV als Intelligence Specialist zal hij het discours dat in politiek Den Haag en andere arena's wordt gevoerd, analyseren en op basis daarvan klanten uit diverse sectoren van public affairs- en communicatieadvies voorzien. Afgelopen jaar behaalde Dijkstra een bachelor in Communicatie- en Informatiewetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Vervolgens is hij de pre-master Bestuurs en Organisatiewetenschap gestart, ter voorbereiding op de masteropleiding Communicatie, Beleid & Management aan de Universiteit Utrecht.

Jonathan Seib, Marcelle Verhoeven en Roel Dijkstra, GKSV

Jonathan Seib studeerde rechten aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en eerder ook aan University College Roosevelt (Law, Computer Science, Political Science en Statistics). Gedurende zijn opleidingen is hij veel bestuurlijk actief geweest, onder andere bij de Common House Elliott Foundation, als penningmeester en voorzitter. Het afgelopen jaar werkte hij verder als Freelance Web Developer (via Snyttru), op het snijvlak van consulting en juridisch advies. Sinds juli loopt hij bovendien stage bij de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Sinds begin deze maand is ook Seib gestart als Intelligence Specialist bij GKSV.

Opgericht in 2013, is GKSV
 een public affairs- en communicatieadviesbureau voor strategische vraagstukken*. Daarbij richt het adviesbureau zich op drie pijlers: consultancy, interim management en intelligence. GKSV werkt onder meer voor Rijkswaterstaat, AEGON, ING, HEMA, Ziggo, HollandCasino, FrieslandCampina, Kamer van Koophandel, Vitens, ID College, ABP, NVB, ECN, Hogeschool van Amsterdam, Hogeschool Rotterdam en Schiphol.

Met de drie nieuwe young professionals aan boord bouwt GKSV vooral zijn intelligence-positie verder uit en speelt het in op de “groeiende behoefte bij klanten aan onderzoek, data-driven consultancy en dieper inzicht in stakeholders”, legt Frank Körver, partner en een van de vier oprichters van GKSV, uit. Hij kijkt uit naar de versterking door de drie nieuwe aanwinsten: “Met de komst van Marcelle, Roel en Jonathan staat er vijf jaar na de oprichting van GKSV een team van circa twintig professionals klaar om klanten te helpen bij het vinden van oplossingen voor vaak complexe vraagstukken op het gebied van reputatie, communicatie en public affairs.”

Met het oog op hun intelligence propositie, voert GKSV veel stakeholderonderzoeken en krachtenveldanalyses uit voor klanten, maar ontwikkelt ook innovatieproducten zoals de Communicatie Management Benchmark (samen met TU Delft), Spinbuzz (app voor stakeholdermanagement) en de Stakeholder Intelligence Monitor (SIM). “SIM is in korte tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende tools in Nederland voor het monitoren van de politieke en maatschappelijke actualiteit”, stelt Kórver.

* GKSV is de Nederlandse affiliate van Interel, een internationaal bureaunetwerk gespecialiseerd in strategische communicatie en public affairs.