Panteia trekt onderzoekers Thijs Driessen en Lydia van der Burgh aan

12 december 2017 Consultancy.nl

Onderzoeks- en adviesbureau Panteia heeft twee nieuwe onderzoekers/adviseurs aan zijn team toegevoegd. Thijs Driessen was hiervoor werkzaam voor branchegenoot SEOR en Lydia van der Burgh was de afgelopen jaren actief als leerkracht. Beide adviseurs richten zich bij hun nieuwe werkgever op sociale vraagstukken.

Thijs Driessen studeerde Sociologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, waar hij vervolgens ook de master Beleids- en Toegepast Onderzoek afrondde. In deze masterstudie leerde hij aan de hand van geavanceerde kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksmethoden om de invloed van sociaal en economisch beleid op het leven van mensen in kaart te brengen.

Voor Driessen zich bij Panteia aansloot, was hij werkzaam voor onderzoeksbureau SEOR, waar hij onder meer betrokken was bij de evaluatie van de ESF-regeling Duurzame Inzetbaarheid Regio’s en Sectoren. Dit evaluatieonderzoek werd uitgevoerd in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Daarvoor werkte hij voor gemeente Utrecht waar hij ervaring opdeed met beleidsonderzoek en -advies.

Driessen legt in zijn werk de nadruk op het evalueren van beleid en het geven van evidence-based beleidsadvies. Panteia over de nieuwe aanwinst: “Met sterke kwantitatieve en kwalitatieve onderzoeksvaardigheden weet Thijs kennis te vergaren over complexe vraagstukken om vervolgens bruikbaar advies te leveren aan diverse partijen.”

Thijs Driessen, Lydia van der Burgh, Panteia

Lydia van der Burgh is afgestudeerd onderwijskundige (master aan de Rijksuniversiteit Groningen) en werkte de afgelopen jaren als leerkracht in het basisonderwijs. Tijdens haar studie deed zij echter al ervaring op met het voorlichten van studenten en het doen van onderzoek op het gebied van onderwijsverbetering en -innovatie. Van der Burgh heeft recent besloten voortzetting te geven aan haar onderzoeksloopbaan als onderzoeker/adviseur bij Panteia.

Bij Panteia zal Van der Burgh zich richten op kwantitatieve als kwalitatieve onderzoek in de onderwijssector. Haar eerdere ervaringen als leerkracht zorgen er volgens Panteia voor dat ze in staat is om theorie en praktijk met elkaar te verbinden in haar werk.

Recent versterkte Panteia zich met twee nieuwe marktonderzoekers: Wouter Jacobs en Gratiëlla Schippers.

Nieuws

Meer nieuws over