Yvonne van Duuren versterkt HR Transformatie tak van Capgemini Consulting

08 september 2017 Consultancy.nl

Capgemini Consulting heeft zijn HR Transformatie praktijk begin deze maand versterkt met Yvonne van Duuren. In de rol van Principal Consultant gaat Van Duuren zich hoofdzakelijk richten op de inrichting van de HR-functie binnen organisaties en passende digitale HR-oplossingen.

Yvonne van Duuren is de afgelopen 25 jaar werkzaam geweest bij ProRail, waar ze verschillende functies bekleedde, voornamelijk in de HRM-sector. Gedurende haar carrière bij het spoorbedrijf heeft Van Duuren veel expertise opgebouwd in de begeleiding van HR-Transformaties, HR IT-trajecten, leiderschaps- & organisatieontwikkeling, talent management, herinrichten van de HR-functie en overige HR-transities. In haar laatste rol als Manager Learning & Development was zij verantwoordelijk voor een opleidingsbudget van zo’n €6,5 miljoen, ook had ze verschillende meerjarenprogramma’s onder haar hoede, waaronder het programma gericht op het ontwikkelen van een nieuwe leerstrategie en leeromgeving.

Daarvoor werkte Van Duuren onder meer als Manager HR en Manager Organisatie & Ontwikkeling – in die rollen was ze betrokken bij en gaf ze leiding aan verschillende initiatieven op het gebied van HR-Strategie & Governance, Management Development, Strategische Personeelsplanning, Duurzame Inzetbaarheid, Leren & Ontwikkelen, Traineeships, Organisatieontwikkeling, Diversiteit, Coaching, Introductie en Het Nieuwe Werken.

Yvonne van Duuren, Principal Consultant, Capgemini Consulting

Na het behalen van een master in verandermanagement aan de Nijenrode Business Universiteit (in 2014) is zij zich nog meer gaan toeleggen op change vraagstukken en gaf ze leiding aan het omvangrijke ‘HR IT’ programma bij ProRail, vanuit de overtuiging dat technologie een belangrijke aanjager kan zijn voor de professionalisering van HR.

Over haar afscheid bij ProRail zegt Van Duuren: “Bijna 25 jaar is een hele lange tijd. Het waren fantastische jaren en het is een prachtig bedrijf om voor te mogen werken! Samen met collega's veel mooie resultaten mogen neerzetten en zelf ook veel (ontwikkel)mogelijkheden gehad. Collega's, bedankt voor alles!”

Per 1 september is ze als Principal Consultant verbonden aan Capgemini Consulting, de strategie- en consultancypraktijk van Capgemini. “Ik heb enorm veel zin in deze uitdaging waarin ik HR-afdelingen in meerdere bedrijven verder kan helpen bij de gewenste digitalisering”, aldus Van Duuren. Ze gaat zich onder meer ook richten op bredere HR-transformaties en leiderschaps- & changevraagstukken.

Jan Brouwer, Senior Vice President bij het adviesbureau, laat weten verheugd te zijn met de aanstelling van de ervaren adviseur. “Haar resultaatgerichtheid, energie, geloof in de kracht van mensen en de inspirerende wijze waarop ze zowel sturing als ruimte geeft, maken dat opdrachtgevers graag met haar samenwerken. Wij zijn zeer blij met haar komst en overtuigd van haar waardevolle inbreng.”

Nieuws

Meer nieuws over