Capgemini Consulting organiseert RPA journey op UvA Campus

07 juni 2017 Consultancy.nl

Capgemini Consulting organiseert 23 juni de eerste RPA Acceleration Day voor studenten. RPA staat voor Robotic Process Automation. Tijdens de Acceleration Day kunnen deelnemende studenten kennis maken met het werk van RPA-consultants bij Capgemini Consulting.

Onderzoekers voorspellen dat in 2025 maar liefst een kwart van al het industrieel werk door robots zal worden uitgevoerd. Naarmate de technologie zich verder ontwikkelt, komt het punt waarop de aanschaf en het onderhoud van bijvoorbeeld robotarmen, en andere machines die repetitieve taken automatisch kunnen uitvoeren, goedkoper worden dan het in dienst nemen van een werknemer voor deze taken, steeds dichterbij.

Maar ook buiten de industrie krijgt robotisering steeds meer voeten aan de grond. Hierbij gaat het echter niet om fysieke robots, maar eerder om software robots – software die is voorzien van AI-technologie waardoor steeds meer taken en processen automatisch afgehandeld kunnen worden. Een andere naam voor deze trend is Robotic Process Automation (RPA). De trend is relatief nieuw, maar belooft bedrijven die deze technologie omarmen aanzienlijke kostenbesparingen.

Capgemini Consulting organiseert RPA Acceleration Day op UvA Campus

Met het oog op de impact die RPA kan hebben op de bedrijfsvoering van veel bedrijven, hebben ook veel consultancybureaus zich in de technologie verdiept. Een van de grootste spelers in het RPA-landschap is Capgemini Consulting, de consultancytak van ICT-dienstverlener Capgemini met wereldwijd meer dan 10.000 consultants. In lijn met het stijgende aantal RPA-gerelateerde vragen dat Capgemini Consulting krijgt van klanten, is het bureau op zoek naar nieuw talent om aan de stijgende vraag naar haar diensten te voldoen*. 

RPA Acceleration Day

Om in contact te komen met jong talent dat zich interesseert voor RPA en robotics, organiseert Capgemini Consulting op 23 juni 2017 de eerste editie van de RPA Acceleration Day. Het evenement zal plaatsvinden op de UvA Campus en is bedoeld voor studenten die bezig zijn met een Master in Finance/Financial Management, Business Information Management, Accountancy & Control en Strategy. Ook internationale studenten kunnen deelnemen. Deelnemers worden geselecteerd aan de hand van CV en motivatie. Inschrijven kan hier.

Tijdens de Acceleration Day kunnen studenten ervaren hoe het is om als Capgemini Consultant te werken aan een RPA-project. Na een introductie van de laatste inzichten op het gebied van RPA krijgen de studenten een RPA casus voorgeschoteld die uit de dagelijkse praktijk van Capgemini Consulting voortkomt. In teams zullen de deelnemers aan de slag gaan met het RPA-project. Het dag-vullende programma start om 09:00 en om 16:00 zullen alle deelnemers hun oplossingen voor de case hebben gepresenteerd.

Individuele kennismaking

Een selecte groep studenten wordt daarnaast geselecteerd voor individuele recruitment-gesprekken. In deze een-op-een gesprekken krijgen de studenten de kans om al hun vragen over Capgemini Consulting te stellen. Bovendien geeft het Capgemini Consulting de kans om de jonge talenten beter te leren kennen en om samen te bekijken wat het bureau voor hen kan betekenen. 

* Zie de pagina Capgemini Consulting | Vacatures voor een actueel vacatureoverzicht van Capgemini Consulting in Nederland.

Nieuws