Consultancykantoor in Amsterdam Bijlmer met vuurwapen overvallen

12 mei 2017 Consultancy.nl 1 min. leestijd
Meer nieuws over

Bij een gewelddadige overval op advieskantoor HD Consultancy is een medewerker gewond geraakt en zijn enkele persoonlijke eigendommen buitgemaakt. De politie is nog altijd op zoek naar de twee overvalplegers.

Op maandag 8 mei jongstleden is HD Consultancy, een zakelijke dienstverlener die zich voornamelijk richt op accountancy, belastingadvies en consultancy, slachtoffer geworden van een gewelddadige overval. Rond 17.45 kreeg de politie melding van de overval op het bedrijfspand dat is gevestigd aan de Grubbehoeve in de Amsterdamse Bijlmer.

Twee daders zijn het op dat moment nog geopende kantoor van HD Consultancy binnengegaan en hebben daar een medewerker van het bedrijf mishandeld, vermoedelijk gebeurde dit met een vuurwapen. Het slachtoffer liep daarbij een aantal snijwonden op aan het hoofd en is daarom overgebracht naar het ziekenhuis. Daarnaast wisten de overvallers ook enkele persoonlijke eigendommen van de medewerker buit te maken.

Overval op Amsterdams adviesbureau HD Consultancy

Na de melding is de politie meteen een onderzoek gestart en heeft daarbij de omgeving van het bedrijfspand uitgekamd. De twee daders wisten desalniettemin te ontkomen en dus probeert de politie hen nog altijd op te sporen. Ze zijn op zoek naar twee donkergetinte, slanke daders die tussen de 170 en 180 centimeter lang zijn en kort haar hebben. Ze droegen beiden een zwarte jas en een spijkerbroek, daarnaast droeg een van hen een capuchon, terwijl de ander zijn gezicht had bedekt. 

Het betreft niet de eerste keer dat een consultancybureau in Nederland te maken krijgt met geweld: in 2011 werd op industriegebied IJsseloord in Arnhem een pand beschoten waarin kantoren van Logica, PwC en PNO Consultants waren gevestigd. Een jaar later, in 2012, werd in Kuala Lumpur (Maleisië) de zoon van &samhoud werknemer Sham Moodliar ontvoerd, waarop er door het Utrechtse consultancybureau €75.000 losgeld werd betaald. Dit leidde later nog tot een conflict tussen &samhoud en de familie Moodliar.