Business school RSM organiseert open dag voor professionals

11 mei 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd

Komende zaterdag organiseert RSM, volgens de Financial Times een van de tien beste business schools in Europa, een open dag voor professionals. In een programma bestaande uit verschillende korte masterclasses en informatiesessies kunnen deelnemers nieuwe inzichten opdoen in hoe ze hun business skills verder kunnen ontwikkelen. Bovendien is er de mogelijkheid om binnen een informele setting één-op-één gesprekken te voeren met RSM alumni.  

Voor professionals is het tegenwoordig belangrijker dan ooit om de laatste trends en ontwikkelingen scherp in de gaten te houden. Het bedrijfsleven verandert in een hoog tempo, onder meer door de opkomst van nieuwe technologieën, globalisering en de disruptieve kracht van innovatie. Als gevolg hiervan verschuiven ook de vaardigheden die nodig zijn voor bedrijven en individuen om succesvol te blijven. Vooral zogeheten ‘21e eeuwse vaardigheden als ICT/Tech kennis, leiderschap en samenwerking zijn vandaag de dag essentiëler dan ooit.

RSM Open Dag voor professionals

Met het oog op dit veranderende landschap, organiseert Rotterdam School of Management (RSM), de business school van de Erasmus Universiteit, op zaterdag 13 mei een ‘Open Dag’ voor bestuurders, managers en andere professionals. “Onze open dag zal (professionals) laten zien hoe zij hun business skills kunnen verbeteren en nieuwe kennis, vaardigheden en tools kunnen toevoegen aan hun CV”, aldus RSM over het evenement.

Tijdens de open dag kunnen deelnemers twee van de in totaal vijf aangeboden mini-masterclasses bijwonen, met onderwerpen die variëren van klantervaring en analyse tot verandermanagement en de veranderende rol van technologie. De sessies zijn verdeeld over een ochtend- en middagprogramma.

RSM Open Day

Drie Assistent Professors of Marketing van RSM zullen het ochtendprogramma verzorgen. Dr. Anne-Kathrin Klesse verzorgt de sessie ‘How technology shapes consumer behavior’, waarin ze haar licht zal laten schijnen over hoe technologische vooruitgang het gedrag van consumenten kan vormen. Verder verzorgt Dr. Alina Ferecatu de sessie ‘The effect of price-fairness concerns on price discrimination’, over hoe bedrijven hun prijsstrategieën kunnen balanceren met de toenemende prijsbewustheid onder consumenten. Dr. Christophe Lembregts verzorgt de sessie ‘How to design great customer experience’. Het centrale thema van zijn masterclass is hoe bedrijven goed gebruik kunnen maken van best practices en technologie om een betere klantervaring te kunnen leveren. 

Na de lunch, waarin deelnemers gedachten kunnen uitwisselen met RSM alumni, begint het middagprogramma. Dr. Otto Koppius, Assistant Professor of Decision and Information Sciences bij RSM, zal de sessie ‘Advances in sports analytics and lessons for management’ verzorgen. Daarin zal hij ingaan op hoe professionele sporten data-analyse kunnen toepassen om tot een winnende tactiek te komen. Bovendien kijkt hij hoe deze data-analyse ook kan worden gebruikt om teams en atleten te helpen blessures te voorkomen en hun fitheid te verbeteren.

Ten slotte zullen Dr. Lonneke Roza en Prof. Lucas Meijs, beiden Professor of Strategic Philanthropy and Volunteering bij RSM, de sessie ‘Businesses as a force of positive change’ organiseren. Samen zullen ze de rol van het bedrijfsleven in het ontwikkelen en ondersteunen van filantropische initiatieven verkennen, zoals het bestrijden van armoede, klimaatverandering, ongelijkheid en het bevorderen van diversiteit. In hun sessie zullen ze zich specifiek bezighouden met corporate citizenship, een aanpak die uiteenzet hoe bedrijven met de gemeenschap samenwerken om positieve verandering te bewerkstelligen.

Kenniskloof overbruggen

Met de opgedane inzichten tijdens de verschillende sessies leren de professionals hoe zij hun ‘kenniskloof’ kunnen overbruggen, bijvoorbeeld met behulp van het aanbod aan opleidingstrajecten van de RSM, dat varieert van eendaagse tot volledige tweejarige programma’s. De RSM Open Dag zal plaatsvinden in het Bayle Gebouw van de business school op de campus in Rotterdam. Het bijwonen van de RSM-open dag is gratis.