ING bestuurder Angelique Buist wordt partner bij Delta Capita

24 maart 2017 Consultancy.nl 4 min. leestijd
Meer nieuws over

Delta Capita heeft het partnerteam versterkt met Angelique Buist. Met ruim 20 jaar ervaring in de financiële sector is zij per 1 maart toegetreden als partner van Delta Capita, verantwoordelijk voor de praktijk Strategy & Business Transformation. 

Angelique Buist kan bogen op een uitgebreid trackrecord in de financiële dienstverlening. Zij heeft een brede achtergrond in de bancaire industrie, onder meer op het gebied van strategische vraagstukken, het implementeren van business transformaties en het uitvoeren van radicale turnarounds. In haar loopbaan heeft zij ervaring opgedaan bij zowel Wholesale als Retail Banking, van Corporate Clients tot Particuliere klanten, in zowel Nederland als het internationale netwerk.

Gedurende haar carrière heeft de focus van Buist gelegen op zowel het neerzetten van de visie en de ontwikkeling van de strategie, maar tevens op de executie en het resultaat van deze koers. In diverse functies, bijvoorbeeld als CEO ING Lease of als directielid van ING Zakelijk, was zij verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van de visie en (digitale) strategie, de daarmee gepaard gaande reorganisatie en het besturingsmodel.

Naast de ontwikkeling van de strategie en de ontwikkeling van nieuwe business – en besturingsmodellen, heeft Buist ook veel projecten en programma’s geleid op het gebied van (de)centralisaties, ontwerpen en implementeren van target operating modellen, implementaties van nieuwe werkwijzen (‘het nieuwe werken’), het efficiënter maken en digitaliseren van de bedrijfsprocessen en het verbeteren van de stuurinformatie. Ook heeft ze bijgedragen aan projecten op het gebied van innovatie, het ontwikkelen van customer journeys en het vergoten van de klanttevredenheid. In het kader van operational excellence heeft zij transities en grote (internationale) projecten geleid waaronder kostenbesparingstrajecten, overhead analyses, samenvoegingen en het efficiënter inrichten van supportfuncties wereldwijd. 

Angelique Buist en Tom Kastelein - Delta Capita

Eerder in haar carrière werkte Buist als Managing Director Strategy & Implementation bij ING Commercial Banking, en vervulde ze diverse accountmanagement-, sales- en managementrollen bij de bank. 

Buist heeft twee studies voltooid aan de Rijksuniversiteit Groningen, alsmede verschillende opleidingen aan Singularity University Sevilla, INSEAD Fontaineblau en de London Business School. Ze begon haar loopbaan in banking via een traineeship, daarvoor werkte ze kort voor telecomgigant KPN als marketing consultant. 

Delta Capita

Na twintig jaar in banking heeft Buist de sector vaarwel gezegd en is ze begin deze maand in dienst getreden bij Delta Capita, een adviesbureau gespecialiseerd in het leveren van business en technologie consultancy diensten. Het adviesbedrijf, opgericht in 2010, richt zich volledig op de financiële sector en opereert vanuit kantoren in Londen, Singapore, Hong Kong en Johannesburg, en sinds 2013 ook vanuit Amsterdam.

In haar rol als partner gaat Buist leiding geven aan de Strategy & Business Transformation praktijk van het advieskantoor. Tom Kastelein, managing partner van Delta Capita Benelux, laat weten verheugd te zijn met haar komst. “Angelique heeft uitgebreide ervaring in de financiële dienstverlening, ze is een aanwinst voor ons partnerteam.” Hij roemt haar track record in het leveren van “echte verandering” en meetbare resultaten. “In de business transformaties die zij geleid heeft is zij in staat gebleken het vertrouwen te winnen van de stakeholders. Hierbij bepaalt zij gezamenlijk de richting, zorgt voor draagvlak en impactvol resultaat. Haar aanpak is optimistisch, energiek en betrokken waardoor zij mensen gemakkelijk meekrijgt. Hierdoor hebben de trajecten geleid tot aansprekende resultaten zoals een substantiële vergroting van het marktaandeel, grotere medewerker- en klanttevredenheid, een sterk verbeterde samenwerking tussen afdelingen een verlaging van overhead en bijbehorende kosten.” 

Naast management consulting (‘Advisory’) levert Delta Capita diensten op het gebied van Solutions (oplossingen voor IT en business), Delivery (het leveren van executie capaciteit) en Managed Services (business proces out-/offshoring oplossingen voor kennisintensieve processen).