Geert Jan Dirven sluit zich aan bij adviesbureau Move Beyond

12 oktober 2016 Consultancy.nl 2 min. leestijd
Profiel
Meer nieuws over

Move Beyond heeft voormalig DCE consultant Geert Jan Dirven aan haar team van project- en verandermanagers toegevoegd. 

Geert Jan Dirven (53) heeft meer dan twintig jaar werkervaring op het snijvlak van business, projectmanagement en ICT. De afgelopen jaren gaf Dirven leiding aan Greeniant, een startup die een app ontwikkelde waarmee huishoudens precies kunnen zien hoeveel energie ze per apparaat gebruiken. Daarvoor bekleedde hij de rol van CIO bij APM Terminals en was hij in de rol van Vice President bij DHL verantwoordelijk voor verschillende strategische programma’s binnen de bedrijfsvoering van de logistieke dienstverlener. Eerder in zijn loopbaan werkte Dirven voor General Electric, Cytec Industries, consultancybureau DCE Consultants (tegenwoordig Altran) en Randstad. 

Gedurende zijn loopbaan heeft Dirven een passie opgebouwd voor IT en voor het tot stand brengen van grote veranderingen. “Zoals de implementatie van omvangrijke, bedrijfsbrede ERP systemen (met daarbij horende proces- en organisatieveranderingen), het genereren van online traffic in grote e-Commerce initiatieven, het herontwerpen van processen (BPR) en de realisatie van algoritmische modellen (in met name planning & scheduling)”, aldus Dirven. Ook heeft hij ervaring opgedaan met continu verbeteren technieken (TQM, Lean/SixSigma, Continuous Improvement) en verschillende agile methodes zoals scrum and DevOps.

Geert Jan Dirven - Move Beyond

Begin september heeft Dirven zich verbonden aan Move Beyond, een project- en verandermanagement specialist uit Geertruidenberg. Het adviesbedrijf helpt opdrachtgevers met name met het realiseren van veranderprogramma’s. 

“Met de werving van Geert Jan trekt Move Beyond een collega aan met de nodige kennis en ervaring op IT-gebied”, aldus Arthur Verweij, algemeen directeur van het adviesbureau. Hij vervolgt: “Geert Jans expertise vormt een prachtige aanvulling op ons team. Hij heeft hele brede ervaring met de toepassingsmogelijkheden van informatie-technologie en digitalisering. En dan met name op de toenemende waarde hiervan voor bedrijven. Los van deze kennis heeft Geert Jan veel management ervaring die relevant is in de begeleiding van grote verandertrajecten en bij het vergroten van de veranderkracht in organisaties.” 

Eerder dit jaar breidde Move Beyond het team uit met Michael Klaasen, Klaartje de Lange-Pelders en Mike Ferguson.