Open Universiteit benoemt zes bedrijven tot ICT-inhuur partner

19 september 2016 Consultancy.nl
Profiel

De Open Universiteit heeft zes bedrijven benoemd tot ICT-inhuurpartners na afronding van een Europese aanbesteding binnen twee percelen. QNH, Brunel en Valid zijn binnen het perceel ‘Grootbedrijven’ geselecteerd voor het leveren van eigen personeel. ItaQ Bergler Flex Solutions en Pro-act zijn de geselecteerde bedrijven binnen de mantel ‘Intermediairs’ en zullen worden ingezet voor het detacheren van ICT personeel. De contracten hebben een duur van twee jaar, met een mogelijke verlenging van twee keer een jaar.

Opgericht in 1984 is de Open Universiteit (OU) de jongste universiteit van ons land, die als enige instelling afstandsonderwijs op academisch niveau aanbiedt. De Open Universiteit telt circa 15.000 studenten en ruim 600 medewerkers en bestaat uit een hoofdvestiging en vijftien studiecentra in Nederland. Daarnaast werkt de Open Universiteit samen met zes studiecentra in België. Binnen de OU zijn studiemateriaal en -begeleiding afgestemd op zelfstandig studeren, zonder dat studenten colleges moeten volgen. Zij kunnen het tempo van hun studie zelf bepalen en thuis studeren. De studiecentra bieden studievoorlichting- en begeleiding, tentamenfaciliteiten, academische activiteiten en een ontmoetingsplaats voor studenten.

Voor het beheren van zijn infrastructuur werkt de Open Universiteit al jaren met diverse externe partijen. Onlangs schreef de OU een Europese aanbesteding uit voor de inhuur van ICT professionals, binnen twee aparte percelen: Grootbedrijven en Intermediairs. Eerstgenoemde omvat het leveren van direct personeel, en het tweede perceel draait om het doorlenen van personeel.

Open Universiteit benoemt zes bedrijven tot ICT-inhuur partner

Op de aanbesteding schreven zich diverse bureaus in voor een of beide percelen. Binnen het eerste perceel – Grootbedrijven – heeft de Open Universiteit uiteindelijk drie bedrijven geselecteerd voor ICT-inhuur: detacheringsbureau Brunel, IT dienstverlener Valid en QNH. Laatstgenoemde is een IT adviesbureau uit Amsterdam dat zich onder meer richt op optimalisatie van informatievoorziening, ontwikkeling, implementatie en beheer van IT architecturen, applicaties en mobiele toepassingen. “Binnen diverse onderdelen van de Open Universiteit is behoefte aan extra IT kennis en ervaring. Kennis die in ieder geval bij QNH aanwezig is”, stelt QNH in een reactie op de gunning.

Binnen het perceel Intermediairs kwamen ook drie bedrijven als beste uit de bus: ItaQ, een specialist in tijdelijke inhuur van IT specialisten en Interim managers, Pro-Act IT, een kennisorganisatie die bemiddelt in IT en Finance Professionals en Bergler Flex Solutions, een IT dienstverlener met zo’n 150 professionals, die diensten levert op het snijvlak van application development, infrastructure solutions, detachering van informatici, website development, online marketing, managed services en outsourcing.

In een reactie op de gunning geeft Ray Goossens, Algemeen Directeur van Pro-Act IT, onder meer aan: “Pro-Act IT is trots de Europese aanbesteding gegund te hebben gekregen bij de Open Universiteit voor het werven, selecteren en inzetten van ICT-specialisten over de hele breedte van ICT.” Goossens ziet uit naar de samenwerking met de OU: “Wij zijn zeer verheugd de samenwerking aan te gaan met de Open Universiteit. Onze specialistische kennis en ruime ervaring op het gebied van ICT en Onderwijs zal zeker bijdragen aan een goed resultaat in het kader van deze aanbesteding. Eén van de belangrijkste motiveringen vanuit Pro-Act IT om in te schrijven op de aanbesteding van de Open Universiteit is geweest dat de Open Universiteit kwaliteit als uitgangspunt heeft en op dit criteria ook heeft gegund.”

Open Universiteit benoemt zes bedrijven tot ICT-inhuur partner

Voor Bergler Flex Solutions betekent de raamovereenkomst een versterking van de positie in het onderwijsdomein. “We zijn daarom bijzonder verheugd dat wij het vertrouwen hebben gekregen van de Open Universiteit”, laat de organisatie weten. Naast het werven van ICT specialisten zal Berger Flex Solutions ook optreden als contract partij in het geval dat de werving door de Open Universiteit is gedaan. De OU laat weten: “We willen gewoon ontzorgd worden en dat is precies waar Bergler Flex Solutions haar dienstverlening op afgestemd heeft. We zien daarom uit naar een prettige samenwerking met onze nieuwe klant.”

De raamovereenkomsten voor de zes bureaus kennen een duur van twee jaar, met een mogelijke verlenging van twee keer een jaar. Voor alle partijen geldt dat ze de komende periode in kleine minicompetities zullen strijden voor de diverse opdrachten van de OU.