RSM start met Discovery Live serie, over de toekomst van werken

30 augustus 2016 Consultancy.nl 3 min. leestijd

Volgende maand organiseert de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit (RSM) het eerste evenement van de recent gelanceerde ‘RSM Discovery Live’-serie. Het programma, getiteld ‘The Future of Work’, brengt de invloed van technologie, digitalisering en big data onderzoek op human capital strategieën en op de prestaties van managers en werknemers in kaart. 

De Rotterdam School of Management (RSM), de managementschool van de Erasmus Universiteit, heeft een nieuwe evenementenreeks in het leven geroepen waarin de belangrijkste trends en ontwikkelingen in het bedrijfsleven worden besproken. Met de ‘RSM Discovery Live’ serie wil de RSM hierover het gesprek aangaan met professionals uit het bedrijfsleven en andere academici en zo een onderlinge discussie op gang brengen. De evenementen van Discovery Live draaien rondom het centrale thema ‘The Future of Work’ en bouwen voort op een aantal onderzoeksresultaten die zijn gepresenteerd op RSM Discovery, het online platform van de universiteit waar belangrijke academische vondsten in een meer toegankelijk en vermakelijk jasje worden gegoten.

Tijdens de evenementen – die gebruik zullen maken van de laatste innovatie onderwijsconcepten, zoals mobile voting polls en multimedia-elementen – presenteren toponderzoekers van de RSM inzichten uit onderzoek en case studies, terwijl sprekers uit het bedrijfsleven praktische inzichten delen die zij hebben opgedaan in hun eigen organisaties. “Professionals uit het bedrijfsleven krijgen tijdens drie interactieve evenementen leidende kennis op het gebied van business en management voorgeschoteld”, aldus Gijs van Houwelingen, Learning & Development Manager bij RSM.

RSM start met Discovery Live serie, over de toekomst van werken

Tijdens de eerste RSM Discovery Live sessie zal worden gefocust op bedrijfsstrategieën. Henk Volberda, hoogleraar op het gebied van strategisch management en bedrijfsbeleid, zal aftrappen met een samenvatting van de belangrijkste onderzoeksresultaten uit het Future of Jobs onderzoeksrapport van het World Economic Forum (WEF). In het rapport worden veranderingen in aantallen en typen banen in kaart gebracht en geanalyseerd, vooral met het oog op verstorende technologische ontwikkelingen die samen bekend staan als de vierde industriële revolutie, of Industry 4.0. Volgens recent onderzoek zullen de investeringen in Industry 4.0 in Europa oplopen tot $4,5 biljoen in 2020.

Daarna neemt Professor Vareska van de Vrande het woord om te spreken over hoe technologie er voor zorgt dat werknemers flexibel kunnen gaan werken. Ook zal zij onder andere vertellen over manieren waarop bedrijven innovatief kunnen blijven, terwijl steeds meer mensen flexibel of buiten kantoor werken. De academische presentaties worden vervolgens afgerond met Professor Frank Hartmann, die zal spreken over de invloed van neurowetenschap op de veranderende gedachten over werk, op basis van een case study in de accountancybranche – zijn belangrijkste onderzoeksveld.

Volgend op de academische sprekers, zullen een aantal sprekers uit het bedrijfsleven hun visie en perspectieven delen op de toekomst van werken. Daarna vinden er nog verschillende paneldiscussies en audience polls plaats en worden er video’s getoond. Gedurende het evenement zullen deelnemers voldoende tijd hebben om met elkaar in debat te gaan en te netwerken met academici van de RSM, professionals uit het bedrijfsleven en andere deelnemers.

De eerste editie van RSM Discovery Live vindt plaats in HAL4.1 in Rotterdam op donderdag 22 september van 15:00 tot 18:30. Tickets zijn te verkrijgen op de website van RSM.