Marc Ouwehand Partner Digital Transformation bij Delta Capita

13 juni 2016 Consultancy.nl

Delta Capita heeft het partnerteam versterkt met Marc Ouwehand. In zijn nieuwe rol wordt Ouwehand, die ruim twintig jaar actief is in management consultancy, verantwoordelijk voor de Digital Transformation praktijk van Delta Capita in de Benelux.

Met een team van meer dan 50 projectmanagers en consultants is Delta Capita een boetiek speler in de markt voor business en technologie consultancydiensten. Het adviesbedrijf, opgericht in 2010, richt zich volledig op de financiële sector en opereert vanuit kantoren in Londen, Amsterdam en Singapore. Delta Capita levert diensten op het gebied van Advisory (strategische vraagstukken), Solutions (oplossingen), Delivery (executie capaciteit) en Managed Services (BPO dienstverlening).

Per 1 juni heeft Delta Capita Benelux – het bureau is sinds 2012 actief op de Nederlandse markt – het partnerteam uitgebreid met Marc Ouwehand, een ervaren consultant met een uitgebreide staat van dienst in de adviesbranche. Het is voor Delta Capita de tweede senior aanstelling in korte tijd in de Benelux – afgelopen maand trad ook voormalig Accenture en Atos Consulting adviseur Onno Bloemers toe tot het leiderschapsteam.

Marc Ouwehand heeft als adviseur brede ervaring opgedaan binnen de volle breedte van de financiële sector. Zijn expertise ligt op het vertalen van de strategie naar de operations en heeft rollen vervuld als interim manager, programma manager en management adviseur. Hij begon zijn loopbaan als Consultant bij Business Management Group (BMG), waarna hij bij Deloitte Consulting aan de slag ging. Ouwehand werkte vervolgens bijna tien jaar voor drie verschillende bureaus: KPN Consulting (destijds nog Getronics Consulting), Altran (destijds DCE Consultants) en Atos Consulting. De afgelopen jaren was hij, vanuit The Hill Advisory (een bureau dat Ouwehand samen met Marlise Rijneveld in 2012 oprichtte), als zelfstandig consultant actief.

Marc Ouwehand - Delta Capita

In zijn nieuwe rol gaat hij zich richten op digital transformation in de financiële sector, een containerbegrip voor de transitie die banken en verzekeraars moeten doormaken om tegemoet te komen aan allerlei technologische trends die een golf van verandering teweeg brengen. Ouwehand heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in digitale transformatie – zo heeft hij verschillende opdrachtgevers geadviseerd in het ontwikkelen en implementeren van digitale strategieën en heeft eigenhandig een Digital Impact Analysis ontworpen.

“Blockchain, crypto-currency, robotica, clouding, Big Data, Fintechs en ontbundeling van dienstverlening zijn slechts enkele thema’s die zowel banken als verzekeraars de komende jaren in hoge mate zullen bezighouden”, aldus Ouwehand. Financials waar Ouwehand gedurende zijn consultancy carrière reeds ervaring heeft opgedaan zijn onder andere ABN Amro, Achmea, Aegon, APG, Friesland Bank, ING, Rabobank en Van Lanschot.

“Met de komst van Marc verbreden we ons werkveld naar het inhoudelijke thema van Digitale Transformatie. We kunnen daarmee als toonaangevend internationaal adviesbureau onze klanten in de financiële sector nog beter van dienst zijn op cruciale vraagstukken”, stelt Tom Kastelein, Managing Partner en topman van Delta Capita Benelux.

Gevraagd hoe Delta Capita zich in de markt voor digitale transities wil onderscheiden van de rest – digital geldt als het snelstgroeiende segment binnen de consultancybranche en de concurrentie neemt hierdoor doe – wijst Ouwehand naar drie factoren. “Vanuit Delta Capita willen we met kennis, kunde en onderscheidende proposities werken aan de digitale weerbaarheid en het concurrentievermogen van onze klanten. Bijvoorbeeld in de vorm van het ontwikkelen en implementeren van de Digital Journey, waarbij door ons ontwikkelde tools, zoals de digitale impactanalyse en de Digital Heatmap, een belangrijk hulpmiddel zijn om de verandering naar de digitale toekomst te kunnen maken.”

Marc Ouwehand studeerde Economie aan de universiteiten van Maastricht, Grenoble en (postdoctoraal) Strategisch Management aan de Rotterdam School of Management. Naast zijn advieswerk heeft hij diverse whitepapers op het gebied van project- en programma management op zijn naam staan.

Nieuws

Meer nieuws over