BDO Nederland benoemt twintig nieuwe partners

02 februari 2016 Consultancy.nl

Accountants- en advieskantoor BDO heeft per 1 januari 2016 twintig nieuwe partners benoemd.

Met meer dan 2.000 medewerkers actief vanuit 28 kantoren is BDO een van de grootste accounting en consultancykantoren van ons land. Wereldwijd heeft de zakelijke dienstverlener bijna 60.000 professionals in dienst, verspreid over 152 landen, en is daarmee het vijfde grootste accountancy en consulting-netwerk ter wereld na de Big Four.

Voor de komende jaren heeft BDO Nederland een ambitieus groeiplan opgesteld. Het bureau heeft momenteel een omzet van rond de €230 miljoen en heeft de ambitie om dit op de middellange termijn met zo’n €70 miljoen te verhogen. “Het doel is om in Nederland in de komende jaren door te groeien naar ruim 2.500 professionals en een daarbij horende omzet van €300 miljoen”, aldus de Raad van Bestuur van BDO in zijn meest recente jaarverslag. Om deze groei te realiseren richt het bureau zich in eerste instantie op een autonome ontwikkeling in de marktsegmenten Familiebedrijven, Corporate Clients en de Publieke Sector. Bovendien erkent het bestuur dat er mogelijk overnames van gespecialiseerde kantoren zullen plaatsvinden om de groei te versnellen.

Als onderdeel van zijn groeiplannen heeft BDO Nederland per 1 januari 2016 twintig adviseurs toegevoegd aan zijn partnerteam. De volgende vijf professionals zijn benoemd tot partner-aandeelhouder.

Sjoerd Haringman, Belastingadvies, Rotterdam
Sjoerd Haringman is als partner binnen BDO verantwoordelijk voor de Transfer Pricing groep en heeft daar reeds geruime tijd zeer specifieke ervaring in. Hij is na zijn studie fiscaal recht in Leiden in 2001 als belastingadviseur gestart en heeft in 2005 een MBA studie afgerond aan de Nyenrode Business Universiteit. Naast het verrichten van Transfer Pricing werkzaamheden voor de grotere multinationals bestaat een groot deel van zijn portefeuille uit DGA ondernemingen en andere, private equity gehouden ondernemingen.

Frank Meijnders, Accountancy & Bedrijfsadvies, Rijswijk
Frank Meijnders heeft meer dan 17 jaar ervaring in de samenstelpraktijk van BDO. Hij is verantwoordelijk voor de ondernemingen/cliënten binnen het MKB-segment. Naast het verzorgen van de jaarrekeningen en de fiscale aangiften voor zijn cliënten fungeert Frank als business coach. Meijnders bezit over specifieke kennis van de onderwerpen innovatiebox, bedrijfsopvolgingsfaciliteit binnen het familiebedrijf en rendementsverbetering. Tevens is hij lid van de Branchegroep Flowers & Food en de BDO Adviesgroep Familiebedrijven.

Luc Parren, Audit & Assurance, Eindhoven
Luc Parren is sinds 2002 verbonden aan BDO Zuid-Limburg. Voor die tijd was hij werkzaam bij PwC. Parren is actief als controlerend accountant en adviseur en heeft ruime ervaring en expertise opgebouwd in advisering omtrent het optimaliseren van interne beheersingsstructuren en de interne informatievoorziening, alsmede het doorlichten van eerstelijns zorginstellingen op financieel en administratief gebied. Hij is lid van de BDO Branchegroep Zorg. 

Joost Vat, Consultants, Utrecht
Joost Vat heeft een bedrijfskundige achtergrond en werkt sinds 2000 bij BDO Consultants. Hij is gespecialiseerd in het vaststellen van de strategie van een organisatie, deze vertalen naar een passende (bestuurs)structuur en de personele invulling van sleutelfuncties. Een groot deel van zijn klantenportefeuille bestaat uit familiebedrijven.

Mark Winter, Audit & Assurance, Maastricht
Mark Winter is sinds 2000 verbonden aan BDO Audit & Assurance. Hij is onder meer actief in de sectoren Industriële productie en diensten, Pharma en Life Sciences en Media en Communicatie. Winter heeft gestudeerd aan de Nyenrode Business Universiteit en behaalde in 2007 zijn Registeraccountant titel van het Koninklijk Nederlands Instituut van Registeraccountants. 

De volgende vijftien professionals zijn benoemd tot partner:

Gijs Eltink, Belastingadvies, Breda
Gijs Eltink is sinds 2007 werkzaam voor BDO, daarvoor werkte hij ruim drie jaar voor Baker Tilly Berk. Hij specialiseert zich in (internationale) Tax vraagstukken.

Jaap Kleijwegt, Consultants, Utrecht
Jaap Kleijwegt heeft (post) master opleidingen gevolgd op het gebied van finance, control en accountancy en is als business leader Financieel management verbonden aan BDO Consultants. Hij heeft ruim 15 jaar ervaring met controle, advisering en interim management bij diverse type organisaties. Kleijwegt is naast zijn werk bij BDO commissaris bij een grote woningcorporatie in Amsterdam en reserveofficier binnen de Koninklijke Landmacht.

Koos van der Kemp, Belastingadvies, Rotterdam
Na het afronden van zijn Master in Tax Law begon Van der Kemp in 2000 zijn carrière bij BDO. Hij richt zet met name op tax risk management dienstverlening, en is vanuit die rol ook regelmatig betrokken bij fusie- en overnametrajecten.

Ronald van der Laan, Accountancy & Bedrijfsadvies, Groningen
Ronald van der Laan maakte begin dit jaar de overstap van Deloitte, waar hij bijna vier jaar werkte als accountant en adviseur met een focus op familiebedrijven. Bij BDO focust Van der Laan zich met name op accountancy, het begeleiden van groeitrajecten en herstructurering. Eerder in zijn loopbaan werkte hij meer dan 25 jaar voor Big Four kantoor EY.

Dennis Meeuwissen, Audit & Assurance, Eindhoven
Net als Van der Laan is Meeuwissen afkomstig van Deloitte, waar hij partner was binnen de accountancytak. Meeuwissen heeft veel ervaring als auditor en adviseur van (semi) public sector organisaties als gemeenten, sw-bedrijven, afvalbedrijven, politieregio's, verenigingen en stichtingen en hieraan gelieerde bedrijven waarbij publiek-private samenwerking (PPS) een rol speelt.

Maurice Meijer, Audit & Assurance, Amstelveen
Maurice Meijer is benoemd tot partner binnen de Financial Services praktijk van BDO. Hij richt zich op audit dienstverlening aan grote klanten, waarbij zijn specialisme ligt op het vlak van IFRS en de Nederlandse GAAP regelgeving. Meijer begon zijn carrière in 2002 bij EY, en is sinds 2005 in dienst bij BDO.

Remco Nonkes, Accountancy & Bedrijfsadvies, Apeldoorn
Remco Nonkes heeft zich na zijn overstap in 2003 van PwC naar HLB Schippers (per 1-1-2013 onder de vlag van BDO) voornamelijk gericht op met midden- en kleinbedrijf. Nonkes is een allround accountant en adviseur en heeft expertise in alle facetten aangaande accountancy en bedrijfsadvies in diverse branches en sectoren. Voor het kantoor in Amersfoort is hij tevens verantwoordelijk voor de wettelijke- en vrijwillige controleopdrachten.

Steven den Ouden, Accountancy & Bedrijfsadvies, Alphen aan de Rijn
Steven den Ouden is sinds 1995 werkzaam in de accountancy. Gedurende deze periode heeft hij ruime ervaring opgedaan als accountant en adviseur bij uiteenlopende middelgrote- en grote ondernemingen, zowel nationaal als internationaal. Tussen 1995 en 2009 was hij werkzaam voor EY, en na een dienstverband van bijna zeven jaar bij Grant Thornton heeft hij per 1 januari de overstap gemaakt naar BDO. Den Ouden heeft specifieke kennis van stichtingen en verenigingen, het uitzendwezen, coöperaties en bedrijven waar leiding en eigendom in één hand liggen. Daarnaast is hij actief betrokken bij bijzondere onderzoeken en advisering op het gebied van externe verslaggeving en administratieve organisatie.

Barry Post, Belastingadvies, Eindhoven
Barry Post is een fiscalist met bijna 15 jaar ervaring. Hij richt zich op (corporate tax) advisering van met name private ondernemingen. Zijn aandacht gaat daarbij met name uit naar ondernemingen die actief zijn in de retail en consumer-branche (o.a. fashion, retail, supermarkten en food) alsmede de maakindustrie. Hij begon zijn loopbaan bij EY, waarna hij bij PwC aan de slag ging. Sinds mei 2013 is hij verbonden aan BDO.

Marc Steehouwer, Audit & Assurance, Rotterdam
Na drie jaar werkzaam te zijn geweest als Senior Manager is Marc Steehouwer begin dit jaar tot partner benoemd. Steehouwer heeft de afgelopen tien jaar alle rangen doorlopen binnen de accountants- en adviesorganisatie, en richt zich vooral op audit dienstverlening in de regio Rotterdam. Hij begon zijn carrière in 2000 bij EY.

Geertje Strampel, Consultants, Utrecht
Geertje Strampel is sinds september 2010 werkzaam bij BDO Consultants als senior manager Risk Advisory Services. Strampel houdt zich met name bezig met adviesdienstverlening aan financiële instellingen. Voor BDO heeft zij als toezichthouder gewerkt bij de Autoriteit Financiële Markten in het gedragstoezicht op financiële marktpartijen. Binnen BDO richt zij zich voornamelijk op vraagstukken met betrekking tot compliance, risk management, interne beheersing, corporate governance en gedrag, cultuur en tone at the top specifiek in de financiële sector.

Martijn Swart, Audit & Assurance, Hengelo
Na een dienstverband van acht maanden heeft Martijn Swart de stap gemaakt van senior manager naar partner. Hij versterkte BDO in mei vorig jaar van Grant Thornton, waar hij werkzaam was binnen de audit praktijk. Swart studeerde Economie aan de Universiteit van Groningen en ging vervolgens bij Deloitte aan de slag, waar hij in zijn laatste rol actief was als Manager. Swart is gevestigd in Hengelo op audit en fusie- en overname vraagstukken.

Arjan Verwoert, Audit & Assurance
Arjan Verwoert maakte begin dit jaar de overstap van EY, waar hij het merendeel van zijn carrière werkzaam is geweest. Ook werkte hij in totaal zo’n drie jaar voor CROP en Deloitte. Verwoert is gespecialiseerd in controle en advisering van onder meer woningcorporaties, vastgoed- en retailbedrijven. Naast zijn audit werkzaamheden is hij commissaris bij Stichting Idealis en lid van de Raad van Toezicht van Stichting Fluvium.

Caroline van der Woude, Belastingadvies, Wognum
Caroline van der Woude is sinds 2003 werkzaam als belastingadviseur op de vestigingen in Wognum en Alkmaar. Na haar studie fiscaal recht aan de Universiteit van Amsterdam heeft zij een postdoctoraal Formeel Belastingrecht aan de Radboud Universiteit Nijmegen en de Master of Finance Small & Mediumsized Enterprises aan TIAS School for Business and Society gevolgd. Als business coach adviseert Van der Woude veel familiebedrijven op het gebied van herstructureringen, bedrijfsopvolging, financiële planning en vrijgestelde beleggingsinstellingen. Daarnaast begeleidt zij innovatieve ondernemers zodat zij optimaal gebruik kunnen maken van de fiscale faciliteiten op dit gebied.

Marcel van der Wilt, Accountancy & Bedrijfsadvies, Rijswijk


Profiel
Meer nieuws over
×
×
Accenture ACE Company Adaptif Adlasz Adviesgroep Novius AevesBenefit Anderson MacGyver Andersson Elffers Felix Annalise Arlande Arthur D. Little AT Osborne Atos Consulting Bain & Company Baker Tilly BCG Platinion BDO BearingPoint Berenschot Best Value Group Bewegin Bisnez BlinkLane Consulting BluPoint BMC Boer & Croon Management BOLD Bolster Bostec Boston Consulting Group Bright & Company | People Strategy Buitenhuis Advies buro C5 Bvolve Capgemini Invent Cegeka Consulting Cmotions COMATCH Conclusion Count & Cooper CPMview De Issuemakers De Kleine Consultant Deloitte Delta Capita Digital Power Dimensys Ecorys Eden McCallum Energyprofs Enigma Consulting Eurekon EY EY-Parthenon Finavista Finext First Consulting Flowant flowresulting Fronteer FTE Groep FTE Improvery Galan Groep GalanNXT Grant Thornton Groenewout Gupta Strategists Gwynt Hamstra & Partners Hogenhouck m&a Hospitality Group Hot ITem House of Performance IG&H Improven InContext innergo INNOPAY Intermedius ITDS Business Consultants Itility JBR JBR Interim Executives Kearney Kirkman Company Korn Ferry KplusV KPMG Kruger Kurtosis KWINK groep Leeuwendaal M3 Consultancy Magnus Marktlink Mazars McKinsey & Company Mercer Merkle METRI Mitopics MLC Mobilee Möbius Monitor Deloitte Morgens MSR Consulting Group NEWCRAFT Node1 Oliver Wyman OrangeX Ordina Organize Agile p2 PA Consulting Group Paul Postma Marketing Consultancy People Change PNO Consultants Projective Protiviti Proven Partners PwC Qhuba Quint Quintop Raad van Toekomst RedFoxBlue ResidentieProfs RGP Rijnconsult Riverwise Roland Berger Salvéos Schaekel & Partners SeederDeBoer Sia Partners Significant Groep Simon-Kucher & Partners SiRM Solid Professionals SOLVE Consulting SparkOptimus Staffing MS Strategy& Student Consultancy Group Summiteers Supply Value Symbol Synechron The Next Organization Trevian Turner TWST TwynstraGudde UMS Group UniPartners UPD Van Oers Corporate Finance Vanberkel Professionals Varrlyn Vasco Consult Vintura VODW Volt Strategy Voogt Pijl & Partners Wielinq WIN Xebia Yellowtail YGroup YNNO Young Advisory Group YourConnector Zanders Zestgroup