Mark Hofland nieuwe topman van Capgemini Consulting

28 januari 2016 Consultancy.nl

Capgemini heeft Mark Hofland benoemd tot CEO van Capgemini Consulting in Nederland. Hofland, die sinds 1999 werkzaam is voor het adviesbedrijf, volgt Johan van den Arend Schmidt op, die ruim drie jaar aan het roer stond.

Mark Hofland heeft een lange staat van dienst in de consultingindustrie. Hij begon zijn loopbaan bij Coopers & Lybrand (de juridische voorganger van PwC), waar hij aan de slag ging binnen de consultancypraktijk. Bij het Big Four kantoor richtte hij zich met name op business transformatie en human capital vraagstukken – in zijn laatste rol bij PwC gaf hij leiding aan de Nederlandse HRM adviestak. In 1999 maakte Hofland de overstap naar Capgemini Consulting, waar hij de afgelopen 15+ jaar werkzaam was.

Tijdens zijn carrière bij Capgemini Consulting bekleedde Hofland verschillende leidinggevende rollen. Zo was hij betrokken bij talrijke digitale transformatie- en strategieprogramma's voor klanten in verschillende sectoren. De afgelopen jaren was hij Senior Vice President en Sector Leader Manufacturing & Automotive, waarbij hij verantwoordelijk was voor het aansturen van de consulting dienstverlening aan grote klanten als Shell, Philips, Cargill, AkzoNobel en Canon/Océ.

Per 1 januari 2016 is Hofland aangesteld als de CEO van Capgemini Consulting. Hij neemt de plek in van Johan van den Arend Schmidt, die in mei 2013 PwC in het Verenigd Koninkrijk verruilde voor de functie van topman. In een persbericht laat Capgemini Consulting weten dat Hofman zich in zijn nieuwe rol zal richten op de verdere professionalisering van het adviesbureau, daarnaast krijgt hij de taak om Capgemini’s diensten op het gebied van digitale transformatie – sinds 2011 de spil in het web van de strategie van het bureau – verder uit te breiden. Hofland wordt ook lid van de Dutch Country Board, die de commerciële activiteiten van Capgemini in Nederland coördineert. 

Voorgangers van Hofland en van den Arend Schmidt zijn onder meer Ton de Jong (nu bestuurder bij Grontmij), Mario van Vliet (sinds zijn vertrek bekleedt hij de rol van Managing Partner bij Deloitte Consulting) en Charles de Monchy (nu verbonden aan Schaekel & Partners). 

Afgelopen jaar werd Capgemini Consulting, dat wereldwijd beschikt over ongeveer 3.600 consultants, door zakelijke beslissers verkozen tot een van de drie beste organisatieadviesbureaus van ons land.

Nieuws

Meer nieuws over