Interview: Carwyn Reid, Boer & Croon Corporate Finance

13 januari 2016 Consultancy.nl

Kun je kort iets over jezelf vertellen? Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Carwyn Reid, ik ben 26 jaar en woon in Rotterdam. Sinds oktober ben ik analist bij Boer & Croon Corporate Finance (of BCCF) en daarvoor heb ik hier vier maanden stage gelopen. Voordat ik bij Boer & Croon Corporate Finance aan de slag ging heb ik in Enschede en Rotterdam respectievelijk bedrijfskunde en finance gestudeerd. Daarvoor heb ik een jaar in Nieuw-Zeeland gewoond. In mijn vrije tijd ben ik een fanatieke volleyballer.

Hoe ben je bij BCCF terecht gekomen?

Tijdens mijn master Finance & Investments in Rotterdam nam ik deel aan de Erasmus Recruitment Days en werd ik onder andere uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek met BCCF. Op dat moment had ik nog een zeer brede interesse in finance en wist ik niet of corporate finance, en specifiek een M&A adviesbureau, bij mij zou passen. Het gesprek was bedoeld ter introductie en eventueel het bespreken van een stageplek.

Na twee prettige en open gesprekken kreeg ik een stageplaats aangeboden. De stage begon in juni en eindigde in september van 2015. Het waren vier intensieve maar leuke maanden, waarin ik veel heb mogen zien en doen. Ik merkte al snel dat ik me erg op mijn plek voelde en was dan ook zeer enthousiast toen mij aan het einde van mijn stage een baan aangeboden werd. Het is bij BCCF gebruikelijk dat analisten uit de stagiaire-poel geworven worden.

Merk je een groot verschil tussen je werk nu en toen je nog stagiair was?

Veel minder dan je zou denken. Ik krijg wel steeds meer verantwoordelijkheid, maar dit gold tijdens mijn stageperiode eigenlijk ook al. In ons team kan je snel in verantwoordelijkheid groeien als je laat zien dat je dat aan kan. Al vrij snel kon ik meewerken aan een opdracht voor een klant. Je bent dan bezig met het toepassen van je kennis op een real-life casus, waarin jouw analyse bepalend kan zijn. Dit is in het begin een beetje intimiderend, maar tegelijkertijd ook heel gaaf.

Een groot verschil is natuurlijk wel dat ik als analist meer zelf de verantwoordelijkheid draag voor de kwaliteit. Bij stagiairs ligt die verantwoordelijkheid nog meer bij de mensen in het team. Verder merk ik dat ik echt groei in mijn werkzaamheden en steeds meer de vrijheid krijg om mij te richten op projecten en opdrachten die mij interesseren en uitdagen.

Kun je iets vertellen over het werken bij BCCF in het algemeen? In welke omgeving werken jullie? Hoe is de sfeer? Wat zijn de leuke en minder leuke aspecten?

BCCF heeft een team van ongeveer 20 mensen. We werken op de achtste verdieping van de Piet Hein Buildings, een nieuw kantoorpand in het centrum van Amsterdam. Ons kantoor is eigenlijk één grote ruimte met flexplekken, waar iedereen (zowel analisten als partners) bij elkaar zit. Pluspunten zijn het prachtige uitzicht over het centrum van Amsterdam en de loopafstand naar mooie borrellocaties voor de vrijdagmiddag.

Doordat wij allemaal zo dicht bij elkaar zitten, zijn de lijntjes erg kort en is het is het prettig samenwerken. Daarnaast is er een open cultuur en ruimte om vragen te stellen. Ik denk dat dit zeker bijdraagt aan de ontspannen, informele sfeer die bij ons heerst. Over het algemeen wordt er geconcentreerd gewerkt, maar er is ook genoeg ruimte om een beetje lol te trappen.

Het werk zelf is erg leuk omdat het zo divers is. Bovendien heerst er bij ons veel collegialiteit en hebben mensen vooral zin om er samen een succes van te maken, of het nu gaat om het winnen van een opdracht of het afronden van een transactie. Dit geeft mij veel energie en plezier in m’n werk. Minder leuk is het feit dat je soms dingen ervoor moet laten (zoals je sport), maar dat is het meer dan waard.

Bij wat voor soort opdrachten ben je tot op heden betrokken bij geweest?

Dat verschilt heel erg. Het ene moment ben je bezig met een opdracht in de zorg, waarvoor je bekend moet zijn met de meest recente wet- en regelgeving, en op en ander moment zoek je voor een afspraak met een DGA uit wat zijn product beter maakt dan dat van de concurrent. Op termijn hoop ik mij natuurlijk te specialiseren in een bepaalde sector, maar voor nu is het gaaf om je te verdiepen in veel verschillende bedrijven en sectoren.

Wat zijn je plannen voor de toekomst?

Momenteel woon ik nog in Rotterdam, waardoor ik elke dag met de trein moet reizen. Op termijn wil ik graag naar Amsterdam verhuizen. Verder ben ik natuurlijk van plan om door te groeien bij BCCF. Ik wil zo veel mogelijk ervaring opdoen door aan veel verschillende opdrachten te werken. Daarnaast wil ik zo snel als mogelijk mijn eigen opdrachten binnen gaan halen. Het lijkt me super gaaf om zelf een deal te initiëren en uiteindelijk te closen.

Nieuws

Meer nieuws over