Maarten Ruys en Koen van Tankeren versterken PBLQ

24 november 2015 Consultancy.nl

PBLQ heeft de gelederen recent versterkt met Maarten Ruys en Koen van Tankeren. In zijn rol als principal consultant gaat Ruys zich vooral richten op het thema decentralisatie, zowel met advies als bij de opleidingen die PBLQ verzorgt. Van Tankeren is aangesteld als senior adviseur strategische- en crisiscommunicatie.

Maarten Ruys heeft de afgelopen dertig jaar uitgebreide en uitlopende ervaring opgedaan binnen de publieke sector. Zo is hij actief geweest bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), bij gemeenten en in de zorg. Ook was Ruys voorzitter van de Raad van Bestuur van de Uitvoeringsorganisatie Sociale Zekerheid Overheidspersoneel (één van de voorlopers van het huidige UWV). Van 2002 tot 2008 was Ruys secretaris-generaal van het Ministerie van SZW, daarna werd hij directeur generaal van de Belastingdienst.

Ook in de gemeentelijke bestuurslaag is Ruys ervaren, door zijn functies als adviseur van de gemeente Amsterdam en als gemeentesecretaris van de gemeente Groningen (tot 2014). Daarna werd hij benoemd tot voorzitter van de Raad van Bestuur van de Nederlandse Zorgautoriteit.

Maarten Ruys en Koen van Tankeren - PBLQ

Bij PBLQ is Ruys, die bedrijfseconomie heeft gestudeerd aan de Erasmus Universiteit en zijn MBA heeft behaald bij Erasmus-Rochester, benoemd tot principal consultant. Hij richt zich vooral op het sociaal domein, en gaat zich bezighouden met zowel advies- als opleidingsvraagstukken. Naast zijn werkzaamheden voor het adviesbureau uit Den Haag is Ruys lid van de Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis.

Koen van Tankeren is een ervaren communicatieadviseur en woordvoerder. Hij werkte eerder bij de Consumentenbond, het voormalige ministerie van Verkeer & Waterstaat (onder andere als woordvoerder van staatssecretaris Monique De Vries), de gemeente Utrecht en stroomnetbeheerder TenneT. De laatste tien jaar was hij als zelfstandig adviseur en woordvoerder onder andere betrokken bij diverse integriteitsissues, gemeentelijke herindelingen, fusietrajecten, examen- en identiteitsfraude en de ramp met vlucht MH17. De laatste weken is hij als communicatieadviseur bij verschillende gemeenten intensief betrokken bij de acute opvang van vluchtelingen.

Ook Van Tankeren heeft onlangs PBLQ versterkt – de ervaren adviseur heeft zich als senior adviseur strategische- en crisiscommunicatie aangesloten bij het onlangs overgenomen VDMMP team.

Nieuws

Meer nieuws over