De beste Management & Organisatie adviesbureaus

12 oktober 2015 Consultancy.nl

Twynstra Gudde, Schouten & Nelissen en Capgemini Consulting zijn volgens zakelijke beslissers de beste organisatieadviesbureaus van ons land. Dat blijkt uit de 2015-editie van de ‘Incompany 100’ ranking. De top 5 wordt gecompleteerd door Deloitte Consulting en IBM Business Consulting Services.

Elk jaar doet zakenblad Incompany onderzoek naar de reputatie en klanttevredenheid over zakelijke dienstverleners. Negen sectoren worden onder de loep genomen, waaronder vier segmenten binnen de adviesbranche: Management & Organisatie, IT, HR en Corporate Finance. Dit jaar hebben bijna 3.300 managers die in de afgelopen twee verantwoordelijk of betrokken zijn geweest bij de inhuur van een externe adviseurs deelgenomen aan het onderzoek. Adviesbureaus werden beoordeeld op zestien aspecten, onderverdeeld in vier dimensies: ‘knowhow’, ‘prijs’, ‘service’ en ‘resultaat’. Alleen bedrijven met meer dan 15 waarnemingen worden meegenomen in de ranking.

Incompany 100 - Top 5

In de categorie Management & Organisatie (strategisch- en organisatieadvies) wordt de lijst aangevoerd door het oer-Hollandse Twynstra Gudde (klanttevredenheidsscore van 7.69). De #1 notering spant de kroon op een jarenlange opmars van het organisatieadviesbureau uit Amersfoort in de Incompany 100 – in 2011 stond Twynstra Gudde nog op plek 11, en in de afgelopen drie edities werden respectievelijk een tweede, zesde en derde plek behaald. Schouten & Nelissen, de nummer 4 van vorig jaar, staat op 2, gevolgd door Capgemini Consulting, die maar liefst zeven plaatsen is gestegen.

Incompany 100 - Top 6 - 10

De management en ICT consulting praktijk van Deloitte staat op de 4e plek, waarmee Deloitte Consulting zich de enige top 5 speler mag noemen die de afgelopen zeven edities altijd een top-10 notering wist te bemachtigen. IBM Business Consulting Services (BCS) stijgt zeven posities en staat dit jaar op de vijfde plek.

De posities tussen 6 en 11 worden gedomineerd door de grote adviesbedrijven – de vier grote accounting- en adviesorganisaties KPMG (#6), PwC (#9) en BDO (#10) en EY (#11), en consultancy en technologiegigant Accenture (#8). Dutch, een middelgroot bureau uit Hilversum, vormt de uitzondering op #7, en is met een klanttevredenheidsscore van 7.23 één van de twee nieuwkomers in de lijst. Voor Dutch is het de vierde keer sinds 2008 dat het een plek weet te bemachtigen in de lijst van ’s lands beste organisatieadviesbureaus.

Incompany 100 - Top 11 - 17

Atos Consulting, de consultancytak van Atos, vindt zichzelf terug op de 12e plek, gevolgd door overheidsadviseur BMC en het Utrechtse Berenschot. De Amerikaanse strategieadviseurs A.T. Kearney en McKinsey & Company bevinden zich op plek 15 en 17 respectievelijk, tussen de twee bureaus in staat CGI, het voormalige Logica, met een klanttevredenheidsscore van 6.77.

GITP (in 2013 nog de winnaar van deze categorie), PA Consulting Group, The Boston Consulting Group, Boer & Croon en KplusV zijn buiten de 2015 lijst gevallen, dit heeft te maken met het feit dat ze door onvoldoende respondenten (<15) zijn beoordeeld. &samhoud, PNO Consultants en Hay Group waren zowel in 2012 als 2013 van de partij maar vallen voor het tweede jaar op rij buiten de lijst.

Gerelateerd nieuws: Incompany 100 van 2014 en de Incompany 100 van 2013.

Nieuws

Meer nieuws over