SAP prijs voor Capgemini Consulting en The Next View

01 oktober 2015 Consultancy.nl

SAP Nederland heeft een gouden SAP Quality Award uitgereikt aan Allego. De zilveren en bronzen awards werden binnengesleept door AkzoNobel en Rabobank, voor projecten uitgevoerd in samenwerking met implementatiepartners Capgemini Consulting en The Next View.

Ieder jaar beloont SAP Nederland de meest succesvolle SAP implementaties met de zogeheten ‘SAP Quality Awards’. Er zijn gouden, zilveren en bronzen awards te winnen in de categorieën Business Transformation, Fast Delivery en Innovation. Business Transformation gaat over de impact van een implementatie. Fast Delivery heeft alles te maken met het snel, efficiënt en met oog voor kwaliteit implementeren van SAP oplossingen. In de categorie Innovation maken de innovatieve oplossingen SAP Cloud, SAP Mobile of het SAP Mobile Platform een essentieel onderdeel uit van de implementatie.

SAP Awards 2015

Innovation
In de categorie Innovation ging goud naar Allego. Als zelfstandige start-up en onderdeel van Alliander, ontwikkelt Allego laadoplossingen en laadinfrastructuur voor elektrische auto's in opdracht van gemeenten, bedrijven en vervoersmaatschappijen. Met de implementatie van SAP Business One op HANA – met SAP Gold Partner Domani Business Solutions – creëerden zij een zeer flexibele IT-omgeving om de constante datastroom vanuit de laadinfrastructuur te verwerken. Daardoor kunnen zij hun klanten real-time informeren over bijvoorbeeld waar en wanneer zij kunnen laden.

Het zilver ging naar AkzoNobel. Het onderdeel Pulp & Performance Chemicals kent een dynamische klantomgeving en bestaat uit vele zelfstandige productielocaties. Toch slaagde AkzoNobel erin samen met Capgemini Consulting om binnen acht maanden haar operational excellence in onderhoud en beheerprocessen te verbeteren met een indrukwekkende return on investment in minder dan een jaar. De keuze voor SAP Mobile Platform in combinatie met Plant maintenance bleek krachtig, evenals de uitvoering van het project.

SAP prijs winners

De Rabobank pakte het brons. Dit project betekende volgens de jury* een doorbraak binnen de bancaire (security) wereld. De bank ontwikkelde een transactionele app voor het bedrijfsbreed goedkeuren van facturen. De jury was onder de indruk van de gedrevenheid van het projectteam, dat samenwerkte met SAP specialisten van The Next View, evenals hoe zij technische uitdagingen op het gebied van connectivity en security oplosten.

* De jury bestond uit een managementvertegenwoordiging van SAP Nederland en de VNSG onder leiding van juryvoorzitters Michel Demmenie, zelfstandig onafhankelijk adviseur in de ICT-wereld, Rob Hodenius, Governance Risk and Compliancy manager bij SAP en René Barendrecht, managing consultant bij Berenschot.

Nieuws